Ardahan Hoçvan Hasköy grubunda su problemi yaşanan köylerin cazibeli su ihtiyacını karşılayacak, ‘Kısır Dağı’ projesi gerçek oluyor.

Uzun zamandır planlanan, Hoçvan’ın su ihtiyacını karşılayacak ‘Kısır Dağı’ Projesi, Ardahan Valiliği’nin konuyu mercek altına alması üzerine şekillenmeye başladı. Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu projeyle bizzat ilgilenerek projenin hayata geçeceği Hoçvan bölgesini, beraberindeki heyet ve köylülerle birlikte ziyaret etti.

Kısır Dağı’nın zirvesine çıkarak konunun uzmanlarıyla ve köylülerle istişare ederek görüşen Azizoğlu, çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtti. Su kaynaklarının doğru ve etkin kullanılması için tarihten örnek vererek konuşan Azizoğlu, "Eskiden mevcut su kaynaklarının olduğu yerlere yerleşim merkezleri kuruluyordu. Şimdi de durum pek farklı değil. Su insan hayatını etkileyen ve şekillendiren en önemli elementtir. Bu projeyle Hoçvan’ın, başta Lehimli-Binbaşar ve Bayramoğlu Köyleri olmak üzere, su ihtiyacı çeken köylerin ve yaylacılık faaliyetleri ile ilgilenen vatandaşlarımızın su problemleri halledilmiş olacak. Hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Su kaynaklarının tamamının alınacağı tartışmalarına da açıklık getiren Azizoğlu, ihtiyaç fazlası kullanımın kesinlikle söz konusu olmayacağını, mevcut su kaynağının hepsinin alınmayarak, hayvancılık ve tarımcılıkla uğraşan köylülerin mağdur edilmeyeceğini belirtti.

Kaynak: iha