AK Parti Efeler Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Turgut çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Çalışma programı kapsamında Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Aydın Şubesini ziyaret eden Hüseyin Turgut, nasip olur göreve gelirse, belediyecilik hizmetine yeni bir boyut kazandıracağını belirterek “Nedense görev tevdi eden amir hükmündeki vatandaş belediyeyi arz, belediye yönetimi ise vatandaşa rica eder, göreve gelirsek belediye arz, vatandaş rica edecek” dedi.

TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Nusret Ünal, Başkan Yardımcısı Serdar Ertuğrul, Kanat Aykarul, Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çamlıca ve Genel Sekreter Talat Çerçi’nin hazır bulunduğu ziyarette projelerinden söz eden AK Parti Efeler Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Turgut, “Kent içi trafik sorununun nasıl çözüleceğinden, kent merkezindeki vatandaşı mağdur eden yağmur suyu kanalizasyon projelerine kadar, ağaçlandırma ve peyzaj alanların eksikliği konusundan istihdam meselelerine kadar yerel yönetimler olarak talep ve beklentilere etkin çözüm üreteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi. .

Fırsat verilir de sorumluluk alırsa belediyenin hizmet anlayışında da tavır bakımından bir süreç değişimi yaşanacağını ifade eden Hüseyin Turgut, “Özel sektörün müşteri odaklı yönetim anlayışına paralel belediyemiz vatandaş odaklı yönetim anlayışına yönelecektir. Yerindelik, zamanındalık ilkesi ile hemşerilerimizin yerel yönetimlerden beklediği hizmetleri en üst düzeyde AK Parti’nin AK Belediyecilik anlayışı ile karşılayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yaslar belediyeler bir kısım görevler vermiştir. Mevzuat gereği bu görevleri yerine getirme sürecinde belediye vatandaşa hizmet arz edeceği için bizim yönetimimiz döneminde vatandaş amir hükmünde olacaktır. Bu yüzden belediye arz eder, çünkü hizmet noktasında sorumluluk belediyededir ve halk üsttedir. Normal koşullarda belediye başkanının üstü amiri yerel halktır, o seçmenlerin teveccühü ile oraya gelmiş, bir kamu görevlisidir. Vatandaş ise belediyeye bu görevi tevdi eden amir hükmündedir. Amir görev tevdi ettiğine arz etmez rica eder, çünkü belediye vatandaşın hizmetlerini görmekle yükümlü bir kamu tüzel kişiliğidir. Vatandaş asıl olan, üst olandır. Bu nedenle göreve geldiğimde bu önemli değişikliği yapacağım. Belediye kamu hizmetlerinin çoğunu üstlenmesi gereken yapılardır. Kamu hizmetlerinin yapılmasından yerine getirilmesinden sorumlu bir yerel mekanizma olan belediyelerde hizmet sunumu noktasında vatandaş odaklı bir anlayışla amir hükmündeki yerel halkı ön plana çıkartacağız” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Nusret Ünal, “Bir şehrin kalkınmasında genel yönetim kadar yerel yönetimin büyük payı vardır. Bunun yanı sıra kalkınmanın en önemli halkalarından biri de istihdam oluşturup yatırım yapanların önünün açılması ile olur. İş dünyasının ve vatandaşın önünü açacak projelerinizden dolayı teşekkür ediyor ve başarı dileklerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: iha