Son günlerde artan soğuk havaların etkisiyle kombinin ayarını açan vatandaşlar kara kara düşünmeye başladı. Ekonomik olarak maddi sıkıntı çekenler bakanlık tarafından verilen doğalgaz destek ödemesinden faydalanabilecek.

TL zorunluk karşılıklara uygulanacak faiz yükseltildi TL zorunluk karşılıklara uygulanacak faiz yükseltildi

Doğalgaz başvuru ekranı Türkiye genelinde aktif hale getirildi. İhtiyaç sahibi ailelerin 1.500 TL ile 3.500 TL arasında ödeme alabilmelerini sağlayacak destek süreci resmen başladı.

Kışın Kombinin Ayarını Kısmaya Artık Son!

Kış aylarında enerji maliyetini düşürebilmek adına yapılan bu destek doğalgaz faturalarında önemli ölçüde ucuzlamayı beraberinde getirecek. 2023 yılı içinde 900 TL ile 2.500 TL arasında değişen doğalgaz destek ödemesi 2024 yılında iki ayda bir olacak şekilde 1.500 TL ile 3.500 TL arasında değişen rakamlarla hesaba aktarılacak.

Doğalgaz Desteğinden Nasıl Yararlanılır?

Destek kapsamında Ekim, Kasım ve Aralık ayında hesaplara aktarılan doğalgaz yardımları Ocak, Mart, Mayıs dönemlerinde iki ayda bir olacak şekilde hesaplara geçecek. Doğalgaz faturasını ibraz ettirenler PTT üzerinden 8 ay boyunca destek ödemesinden aktif olarak faydalanabilecek.

Editör: Doğu Gazetesi