Avrupa Birliğinin Hibe programları çerçevesinde yapımına başlanan şehir içme suyu şebekesini yenileme çalışmaları devam ediyor.
Avrupa Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Erzincan belediyesinin birlikte yürüttüğü 35 milyon euro büyüklüğündeki proje ile 292 Km’lik şehir içme suyu şebekesinin tamamının yenileneceği ifade ediliyor.
Alt yapı hizmetleri şehirde insan hayatını zorunlu olarak sıkıntıya sokan hizmetlerdir. Zira yollar kazılıyor. Dolayısıyla asfaltlar bozuluyor. Kazılan yollar onarılsada, trafik akışı yinede olumsuz etkileniyor. Şebekenin yenilendiği cadde ve sokaklar zorunlu olarak trafiğe kapatılıyor.
Geçtiğimiz hafta boyunca, cansuyu şebeke yenileme çalışmaları bahçelievler mahallesinde yoğunlaştı. O nedenle sokaklardaki kazı dolayısı ile insanlar evlerine ulaşmakta zorluk çekti. Araçları ile başka cadde ve sokakları dolaşmak zorunda kaldı. Bulvar tek şerit trafiğe açık tutuldu. Bu durum yakınmalara neden oldu.
Ne varki; her külfetin bir nimeti vardır. Sabırlı ve hoşgörülü olmak lazım.
Belediye alt yapı tesisleri tamamlanan cadde ve sokakları asfaltlıyor. Ama öyle anlaşılıyorki, Erzincan şehrinin pırıl pırıl asfalt caddelere, sokaklara kavuşması, kanalizasyon, su, elektrik v.s alt yapı tesislerinin tamamlanmasına paralel olarak ancak mümkün olacaktır.
Dedik ya; her külfetin bir nimeti vardır. Yapımı devam eden su şebekesi tamamlandığında, büyük rakamlarla ifade edilen, şebeke su kaybı önlenmiş olacak, eskimiş olan boruların suyu kirletmesinin önüne geçilecek. Arızalar en aza inecek. Sularımız sık sık kesilmeyecek. Bu saydıklarımız (Nimet) kabul edilirse, külfetine de katlanılacak elbet.
Ne varki; su şebekesinin yenilenmesi dolayısıyla ortaya çıkan ve insanımızı sıkıntıya sokan çalışmaların, sıkıntıyı en aza indirecek şekilde düzenlenmeside gerekmektedir. Şebeke yapımını üstlenmiş olan firmaya bu konuda görev düştüğünü ifade etmeliyiz. Aynı konuda belediyede, çalışmaları yakından takip etmeli, iş planlamasının, vatandaşın en az rahatsız edecek şekilde olmasını sağlamalıdır.
Bir başka yazımızda ifade ettiğimiz gibi alt yapı hizmetleri toprak altında kaldığı için pek göze batmayan hizmetlerdir. Oysa alt yapının üzerinde gerçekleştirilen yol, yeşil alan, bina ve tesisler gözle görülen ve dolayısı ile belediyelere artı puan getiren yatırım ve hizmetler almaktadır.
Siyasi iktidarların, karayolu ulaşımını kolaylaştıran, yolun kalitesini yükselten çalışmalara önem ve öncelik vermesinin nedeni bu olsa gerektir. Nitekim şehirleri biri birine bağlayan, kilometrelerce uzayıp giden standardı yüksek yollardan yararlanan milyonlarca vatandaş ve ulaşım araçları, gözle görülen bu hizmetten dolayı memnuniyetini ifade ettiğine çok şahit olmuşuzdur.