Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, yasa dışı bahis, resmi evrakta sahtecilik ve kara para aklama gibi suçlamalarla gözaltına alınan Engin Polat ve Dilan Polat çiftinin mal varlıklarına el konulduğu ve yurt dışına çıkışlarının yasaklandığı kamuoyuna açıklanmıştı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu MASAK tarafından hazırlanan rapora değinen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "Bu kişilere ve şirketlerine ait şüpheli işlemler tek tek tespit edildi. Adli kontrol ve gözaltı işlemleri yapıldı. Kendilerinin, yakınlarının ve şirketlerinin mal varlıklarına tedbir konuldu. Bu soruşturmayı bekleyelim ve hangi suçlarda muhatap olduklarını görelim." ifadelerini kullandı.

Araştırma sürecinde aralarından Polat ailesinden 13 kişinin de yer aldığı 41 şüphelinin ve 27 firmanın tüm mal varlığına da tedbir konuldu. Ayrıca haklarında yakalama kararı bulunan fakat firari olan Polat çiftinin avukatı Haydar Enes Çetinkaya da gözaltına alındı.

Dilan ve Engin Polat’a yönelik başlatılan operasyonda, aileye ait Ankara’daki bir medikal şirketten 4 kişiye havale edilen 1 milyon 800 bin TL, bankanın uyarısıyla bloke edildi. Para havale edilen kişiler ve teslim olanlarla birlikte gözaltı sayısı 24’e yükseldi.

Bahar dizisinin Umay'ından Afra Saraçoğlu açıklaması Bahar dizisinin Umay'ından Afra Saraçoğlu açıklaması

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde dün akşam saat 17.20'de ifade alma işlemleri başlayan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin işlemleri saat 23.45'de tamamlandı. Polat çifti saat: 07.40'ta adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrollerinin ardından savcılığa gönderilecekler.

Editör: Sena ERDOĞAN