Erzincan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü salonunda düzenlenen programa Erzincan Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kaban, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Polat, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen Erzincan Halk Sağlığı Müdürü M. Oğuz Çetin kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.
Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Hüseyin Taner konuşmasında insan haklarının önemine değindi. Daha sonra konuşan Erzincan Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, ise açıklamasında: “Tüm insanların insan hakları gününü tebrik ediyorum. Tabi dünyamızda hukukun üstünlüğünü kabul etmiş tüm yönetim biçimlerinde insanılar için vazgeçilmez haklar vardır. Bu haklar insanların insan olmayı kazandırdığı haklardır. Yani bir kimsenin verdiği söze, teminata dayanan haklar ve satın alınarak kullanılan haklar değillerdir. İnsan olmanın, insan onurunun doğal sonucudur. Dolayısıyla insan hakları hiçbir şekilde gerek cinsiyet, gerek siyasi düşünce ve başka bir şeye barınamaz ve kullanılamaz. Bizim medeniyet açısından baktığımızda, insan hakları bizim ve medeniyetlerimizin milli ve manevi dokumuzun ayrılmaz dokularıdır. Dolayısıyla bizler için hiçbir şekilde ithal bir kavram değildir. İnsana saygı, insanın haklarına rivayet ve hürmet duygusu bizim için vazgeçilmez hasretlerden biridir. İnsanın hakkı, hukuku, canı, malı ver ırzı her türlü tecavüzden münezzehtir diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Aynı zamanda insanlara Allah’ın emaneti gözüyle bakan ve vedyatullah kavramıyla ifade edilen bir medeniyetin devamıyız. Dolayısıyla insan hakları bizim için vazgeçilmez bir kavramdır. Bu manada bugün bize insan hakları konusunda ders veren tembihatı olmaz ama üstü cilalı insan hakları konusunda çok sabıkalı olan batının bu noktada bize üreteceği hiçbir şey yoktur. Bugün Türkiye Cumhuriyeti insan hakları bildirgesini en başta kabul eden devletlerden biridir. Birleşmiş Milletlerin insan haklarıyla ilgili tüm sözleşmelerine taraf olan bir devlettir. Bu duygu ve düşüncelerle dünyanın dört bir tarafında insan hakları ihlalleri yapılan ve zulmün layık olduğu yerlere de inşallah huzurun, sükûnun olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle de tüm insanların insan hakları gününü tebrik ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Erzincan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından, 10 Aralık Dünya İnsan Haklarını anlatan tiyatro gösterisi ve şiirlerin okunmasıyla program sona erdi.  
Editör: Doğu Gazetesi