Dörtyol Cumhuriyet Meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programlar, Salâ Okunması, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Akşam Namazı, Serdar Tuncer Şiir Dinletisi ve Esat Kabaklı konseri ile sürdü.

Programlar Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna düzenlenen yemek programı ile devam etti. Daha sonra Belediye Başkanlığı Mehter Takımı Konseri, Erzincan Fen Lisesi Öğrencileri tarafından Düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Hazırlanan millet korosu ve daha sonra âşıklar programı ile devam etti.  

15 Temmuz’da ise İlk olarak Garnizon Şehitliği ziyaret edildi. Burada, Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve akabinde dua edildi, Ali Arslantaş tarafından garnizon şehitliği defteri yazılıp imzalandı ve şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

15 Temmuz Programı öğle saatlerinde Camii Kebir’de devam etti. 15 Temmuz şehitleri için öğle namazından önce Mevlid-i Şerif Okundu ve Okunan Hatm-i Şeriflerin duası yapıldı.

Akşam saatlerinde ise Eski otogar kavşağından Dörtyol Cumhuriyet Meydanına mehter takımı eşliğinde yürüyüş yapıldı.

Yürüyüşün ardından sırasıyla Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, anı defterlerinin imzalanması, salâ okunması, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil söyleşisi, yatsı namazı, TRT Sanatçısı Volkan Arslan Konseri, Erzincan’daki tüm camilerden salâların okunması, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğünün çorba ikramı, 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayın ile halka seslenişi ile sürdü ve son olarak sabah namazı ile programlar sona erdi.

             

Editör: Doğu Gazetesi