Cumartesi günü düzenlelenen aşura dağıtımının açılışını Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Ezincan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlyas Çapoğlu ve Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır yaptı.
Aşure dağıtırken basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Çakır yaptığı açıklamasında, Bilindiği üzere Muharrem ayını geride bıraktık. Bu ayın ibadetlerinin yanı sıra bu ayda hüzne kedere sebep olan kerbela hadisesinin ardından İmam Zeynel Abidin’in hayatta kalması ve bu müjdeye işaret olarak Aşure yapılıp dağıtılmasıyla ilgili bir geleneğimiz var. Cenabı Allah bu ayda yapılan ibadetleri kabul eylesin”dedi.
Daha sonra etkinlikğin önemine değinen Erzincan Valisi Akdemir yaptığı açıklamasında; “ Bütün Erzincanlı hemşerilerimizin mübarek muharrem ayını tebrik ediyoruz.  Biliyorsunuz Muharrem ayı bizim inancımızda çok büyük önemi olan mübarek bir aydır. Bugünde Aşure günü bu vesileyle bir araya geldik. Bugün de belediyemiz aşure dağıtıyor. Bu çok önemli bir geleneği sürdürüyor. Ben bu vesile tüm Erzincanlı hemşerilerimizin Muharrem ayını kutuyorum”dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi