Erzincan Valisi Ali Arslantaş Erzincan Valiliği ve İliç Kaymakamlığı organizasyonu, Anagold Madencilik katkıları ile İliç ilçesinde düzenlenen iftar ve İliç Belediyesi ve İliç Kaymakamlığı için alınan araçların teslim törenine katıldı. Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İliç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ertuğrul Örnek, Anagold Genel Müdürü Burhanettin Şahin ile birlikte siyasi ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin ve vatandaşların hazır bulunduğu iftar programda İliç Belediyesi ve İliç Kaymakamlığı için toplam bedeli 3 Milyon TL olan 10 aracın teslim töreni yapıldı.

İftar programı öncesi Erzincan Valiliği İl Özel İdaresi tarafından ilçede kurularak bölgeye hizmet vermesi planlanan sıcak asfalt plent tesislerinin ve yine ilçede kurulması planlanan yeni sanayi sitesinin yerinde incelemelerde bulunan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Kemah, Kemaliye ve Refahiye ilçelerinin kesiştiği noktada bulunan İliç ilçesinde kurulacak olan bu hizmetlerden tüm ilçelerin de faydalanabileceğini söyledi.

Ardından ilçe meydanında düzenlenen iftar programı ve araç teslim törenine katılan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, ilçe meydanında toplanan kalabalığı selamladı.

İlçe meydanında gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan İliç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ertuğrul Örnek, ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ardından kürsüye gelen Anagold Genel Müdürü Burhanettin Şahin, Anagold olarak İliç Belediyesi ve Kaymakamlık için alınan araçlara destek olmanın ayrıca ilçede sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Daha sonra meydanda bulunan kalabalığı selamlayan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’un ardından Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Başbakan Binali Yıldırım’ın selamlarını vatandaşlara ileterek, bölgede yapılan çalışmalara değindi.

Erzincan Valiliği, İliç Kaymakamlığı ve Anagold Madenciliğin organizasyonu ile gerçekleştirilen iftar programında konuşan Arslantaş, ilçe halkını selamlayarak herkesin Ramazan ayını tebrik etti.

Konuşmasını sürdüren Arslantaş, ilçenin girişinde 8 Milyon TL’ye mal olacak asfalt plent tesislerinin çalışmalarının başladığını, bölgedeki ilçe ve köylerin buradan hizmet alacağını söyledi. Barajın ortasından geçen ve iki karayı birbirine bağlayan köprünün yanında millet parkı projesinin devam ettiğini söyleyen Arslantaş, Anagold Tesislerinin karşısında yeni sanayi sitesi için önümüzdeki haftalarda ilk kazmanın vurulacağının müjdesini verdi. İliç ilçesinde; gençlik merkezi, içme suyunun artırılması, altyapı ve üst yapı çalışmaları ile önemli yatırımların olduğunu vurgulayan Arslantaş, Anagold Madenciliği katkılarından dolayı tebrik ederek yeni araçların İliç için hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra toplu olarak kesilen kurdelenin ardından İliç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ertuğrul Örnek, Erzincan Valisi Ali Arslantaş’a fahri hemşehrilik beratı verdi.

Törendeki konuşma ve araç tesliminin ardından Ali Arslantaş ile birlikte diğer protokol mensupları meydanda kurulan iftar sofrasında vatandaşlarla birlikte iftar yemeği yediler.

Editör: Doğu Gazetesi