Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından yürütülen proje kapsamında, yılsonuna kadar 2bin 100 adet hayvan dağıtımı gerçekleştirilecek. Yetiştiriciler aldıkları ineklerin sütleri ile borçlarını ödüyor.

Bu kapsamda iki tır ile gelen 64 tane ithal edilen gebe simental düve, 12 çiftçiye Erzincan Ticaret Borsasına ait Erzincan hayvan pazarında teslim edildi.

Çitçilerden Fikri Demirel 5 tana büyükbaş hayvan teslim aldığını belirterek, ‘’ 5 Tane inek aldık. 15 Yıl önce ilk siyah beyazlar geldiğinde aldık, sonra kırmızı beyaz aldık çok güzel baktık geldiler 1.’lik diploması verdiler babama.’’ Dedi.

Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Günay, yılsonuna kadar 738 tane hayvan daha dağıtarak bu yıl toplamda 2 bin 100 tane gebe düveyi çiftçilere teslim edeceklerini belirterek, ‘’ Hayvanlarımız 64 tane olmak üzere 2 tır geldi. Bugün bunları 12 kişiye verdik. En az 5 en fazla 49 arasında bunu veriyoruz. Genelde çiftçilerimize 5 ile 10 arasında veriyoruz bu hayvanları.  Haftaya 2 tır daha gelecek.  Toplamda 738 tane kaldı. Geçen hafta yurtdışındaydım 181 tane daha seçtim. Onlarda önümüzdeki Cuma gününden itibaren yüklenmeye başlayacak. 2017 Yılı içerisinde çiftçimize söz verdiğimiz 2 bin 100 tane gebe düvenin tamamını yılbaşından önce böylece tamamlamış olacağız. Çiftçimize hayırlı uğurlu olsun.’’açıklamasında bulundu.

Editör: Doğu Gazetesi