AK Parti İl Başkan adayı Orhan Bulut, kongrede tek aday olarak seçime girdi. Tek liste halinde seçime giden AK Parti Erzincan İl Başkan Adayı Orhan Bulut Erzincan’ın yeni AK Parti İl Başkanı oldu.

Kongreye Erzincan Merkez de olmak üzere ilçelerden yoğun bir katılım vardı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan kongre İl Başkanı Burhan Çakır’ın konuşması ile başladı. Burhan çakır; “biz Erzincan Olarak Haziran 2015’de destan yazacağız” diyerek Haklı davamızda sizleri daima yanımızda görmek istiyoruz dedi.

Çakır yaptığı açıklamasında; “Görev aldığımız günden bu yana iki seçimi teşkilat olarak en iyi şekilde icra ettik. Parti teşkilatında görev yapan dava arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki 2023 hedeflerine ulaşmanın yolu Haziran 2015 seçimlerinden geçiyor. Bu seçime tüm teşkilatlarımızla hazırız. Biz Erzincan olarak bu seçime hazırız, inşallah Haziran 2015’de bu teşkilatlar destan yazacaktır” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Lider olmanın ne denli zor bir iş olduğunu hatırlatarak; “Size Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Sayın başbakanımızın selamını getirdim. Ak parti Grubunun ve bütün Türkiye’nin selamlarını getirdim. Lider anlatılırken şöyle bir örnek verilir: Normal bir insana bir çivi çak dersin, çekiçle dener girmez, keserle dener girmez, balyozla dener yine girmez, normal insan bunlardan sonra vazgeçer. Fakat lider insan o odur ki balyozla çakılmayan çiviyi kafasıyla çakar. İşte iktidar olmanın ne denli zor olduğunu verdiğimiz bu örnekten anlayabiliriz” diyerek konuşmasına devam etti.

Ulaştırma ve Denizcilik Eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, “Teşkilat olarak hedeflerimize Emin adımlarla ilerliyoruz’’ dedi.

“Adalet ve Kalkınma Partisi olarak çok önemli işler yaptık. Teşkilat olarak milletimizle bir olduk beraber olduk. Siz vatandaşlarımızın desteği ile sizlerin hizmetinde olduk. Bazıları bizi yalnız sandılar ihanet çeteleri oluşturdular. Millet iradesine karşı tuzak kurdular bizi yıldırmaya çalıştılar. Biz ise duran devlet çarkını döndürmeye başladık. Her alanda çalışmalar yaptık millet iradesini arkamıza alarak milletimiz için bir çok çalışma yaptık ve milletimizin desteği ile bu çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Çözüm sürecine gelince ise Batıda ne yaptıysak, Doğu’da da aynısını yaptık. Toplam 14 Katrilyon yatırım yaptık. Gidip Şırnak’a hava alanı yaptık. Terör örgütü buna engel olmaya çalıştı. Bölgenin büyüyüp gelişmesine istemiyor çünkü. Ama bizler yılmayacağız ve her yere hizmet götüreceğiz. Yeni Türkiye yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Bu kongremizin milletimize ve devletimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye’nin AK Parti döneminde yaşadığı yenilikler ve yapılan çalışmalar ile ilgili olarak yaptığı konuşmasında; “göreve geldiğimiz günden bu yana çok önemli işlere imza attık. En basit şekli ile örnek verirsek, bir zamanlar IMF’ye borcumuz vardı şimdi ise onlara borç verir hale geldik. Yaptığımız hizmetleri milletimiz görüyor. Biz Türkiye’nin 2023 vizyonuna emin adımlarla yürüyoruz. Milli gelirimiz artıyor. Dünyada gelişmiş 20 ülkenin dönem başkanlığını yapıyoruz şu anda. Ama bize bunlar yetmez biz gelişmiş ilk 10 ülke arasına girmeyi hedefliyoruz. Bize muhalefet olanlar zaten bir şey bilmiyor ama öğrenmek de istemiyor. Ya kardeşim bir şey bilmediğini biliyoruz ama bilmediklerini öğren, eğer öğrenmiyorsan da kalk oradan ne diye hala duruyorsun. Orayı ne diye meşgul ediyorsun” diyerek sözlerini sürdürdü.
Editör: Doğu Gazetesi