AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır açıklamalarında; “ 17 yıldır, halka hizmeti ilke edinen AK Parti’nin, bir neferi olmaktan gururluyuz ve onur duyuyoruz. Türkiye’de siyasi ve ekonomik sıkıntılar baş gösterdiği, halkın ümitsizliğe kapıldığı bir anda AK Parti ışık olmuş, yeni bir sayfa açmıştır. Ülkenin kalkınması, gelişmesi, halkımızın refah düzeyinin artması için çalışıldı. Demokrasinin, hukukun, ekonominin güçlenmesi için mücadeleler verildi, büyük başarılar sağlandı.

Fedakârlıklar, özveriler sayesinde eski siyaset ve yönetim tarzı bir kenara bırakıldı, halkıyla kucaklaşan, bütün olan yönetim tarzına geçildi. Zorluklarla geçen 17 yılda AK Parti birçok saldırı, kapatma girişimi ve engellerle karşılaştı. Halkından gücünü alan AK Parti, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde dik duruş, mücadele ile tüm iç ve dış güçlerin kirli oyunlarını geri püskürttü. 15 Temmuz hain darbe girişimi ise ülkemize yapılan en büyük hainlik, saldırı idi. Türkiye’nin önüne duvar örmek, çöküş yaşamasını, parçalanmasını isteyen şer güçler bunu en son kanlı saldırı şekilde gerçekleştirmeye kalkıştı. Bunu da başaramayınca şimdi ekonomik savaş açarak gerçekleştirme yoluna girdiler. Türkiye her zaman olduğu gibi kenetlendi, tek vücut oldu.

Söz konusu vatan olunca gerisinin teferruat olduğunu her zaman gösterdik, yine göstereceğiz. Karanlık günlerin değil, aydınlık günler bizim tek hedefimiz. AK Parti büyük bir ailedir. Bu ailenin içerisinde 81 milyon insan vardır. Geleceğe emin adımlarla ilerlemek için hedef koyan, bu doğrultuda çalışan parti, AK Parti’dir.

2023-2053-2071 hedefleri bu hizmet seferberliğinin göstergesidir. Yerli üretimin, ihracatın artması, daha güçlü bir ekonominin oluşması, eğitimde, sağlıkta, kültürde, sanatta her alanda gelişim, dünya lideri ülke olma yolunda ortaya konulan hedefler halkımızın desteğiyle gerçekleşecektir. AK Parti, gönüllerin partisidir. Gönüller bir olduğu için bizim üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir iş yoktur. Bu kutlu yolda herkesin Milletvekili olduğumuzu şehrimizin ve ülkemizin kalkınması için hiçbir işten sakınmayacağımızı tüm halkımız bilmedirler. AK Parti bu ülkenin bu milletin hizmet sevdasıyla buluştuğu bir yerdir. Bu duygu ve düşüncelerle AK Parti’nin 17. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz” ifadelerine yer verdiler. 

AK Parti Erzincan İl Başkanı Şireci açıklamasında;  “14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Parti Türkiye Cumhuriyeti tarih sahnesinde tam anlamıyla bir dönüm noktası olmuştur. Bizle bu ailenin bir neferi olmaktan bu yolda yürüyebilmekten onur ve gurur duyuyoruz.

AK Parti kurulduğu günden bu yana Genel Başkanımız, Türkiye’nin ilk Devlet Başkanı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülünde çizgisinden şaşmayarak yoluna devam etmektedir. Bizler bu yolda milletimizden aldığımız güçle bu ülkenin hizmetkârları olmaya devam edeceğiz. Halkımızın teveccühü ile bugünlere gelen Partimiz, milletimizle kucaklaşmaya ve ülkemizi 2023 ve sonrasında da 2071 hedeflerine taşımaya devam edecektir. Aziz Milletimiz 15 Temmuz’da nasıl hainleri püskürttüyse, bugünde ekonomi üzerinden oyun oynamaya çalışan hainleri de öyle püskürtecektir.

AK Parti bir siyasi parti olarak parti içi demokrasi, millet iradesine saygınlık, siyasi ahlak ve erdem anlamında Türk siyasi hayatına yüksek değerler katmıştır. Partimiz kuruluşundan bugüne Cumhuriyet tarihinde eşine az rastlanır şekilde başarısını her seçimde yükselterek milletle kucaklaşmıştır. Türkiye siyasetinde ezberleri bozduk. Milletin egemenliği üzerindeki bütün vesayeti kaldırdık.AK Parti, Devleti toplumdan ayıran siyasi tarihi silmiş, Milleti Yaşat ki Devlet yaşasın anlayışı ile bu yüce milletin gönlüne girerek yapılan bütün genel ve yerel seçimler ile referandumlarda milletimizin teveccühüne mazhar olmuştur. AK Parti sevdası, millet sevdası, memleket sevdası, büyüyen ve gelişen Türkiye sevdası olmuştur” dedi.

AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Av. Bulut açıklamasında; “AK Parti teşkilatı olarak ilk günkü heyecan, azim ve inançla hizmet etme sorumluluğunun idraki içerisinde çalışmaya devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'te Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın koyduğu hedefler doğrultusunda tüm engellemelere ve zorluklara rağmen bu hedeflere ulaşacaktır. Bunda en büyük pay tabii ki hiç kuşkusuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve ona inanan, onun davasını davası olarak gören aziz milletimizdedir. Milletimizin AK Parti'ye olan desteği, ülkemizin istiklal ve istikbaline verdiği destekle doğru orantılıdır.

Ülkemize yapılmak istenen ekonomik baskılara da milletimiz ve devletimiz boyun eğmeyecektir. Türkiye’ye kimse diz çöktüremeyecektir. Ne yaparlarsa yapsınlar bu ekonomik saldırıyı da Allah'ın izni ve milletimizin desteğiyle kazanacağız. 2023'e 5 yıl kala milletimizden aldığımız destekle Türkiye, ekonomisiyle, demokrasi anlayışıyla, hür inanç ve ruhuyla dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasındaki yerini alacaktır” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi