Blokların bodrumlarının hak sahiplerinin kullanabileceği şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten Alparslan, ayrıca blokların tümünde hali hazırda yaşanan çöp sorununun çözümü için büyük adımlar atılması gerektiğini ifade etti. Mahalleye girildiğinde, asfalta akan çöp sularının hem sağlık, hem de görüntü açısından önemli bir sorun olduğunu dile getiren Başkan adayı Alparslan, çözüm için oy istedi. 
Çarşı Mahallesi Toki Konutlarının bir diğer sorununun; insanların yaşam standardını yükseltebilecek etkinlik bölgelerinin olmaması olduğunu belirten İhsan Alparslan, mahalle sakinlerinin,  çocukların ve gençlerin, ailelerin faydasına sunulabilecek kompleks biçiminde tesisler için girişimde bulunacağını kaydetti.
Sodes kapsamında Mahallelinin faydalanabileceğini projeler hazırlanacağını belirten Alparslan,  kurulabilecek futbol klüpleri ile insanların spora olan ilgisini artırmaya çalışacağını ifade etti. Aparslan:"Daha bir çok anlatmadığımız projeleri tarafıma vereceğiniz oy ile seçim sonrasında, ortak akılla site sakinlerine sunacağız." dedi.
Ayrıca Hiper Kitap, elektronik kütüphanesi oluşturmayı planladığını belirten İhsan Alparslan bilgi ve kültür kaynaklarına daha kolay erişim sağlayacak olan bi sistem ile, akademisyerlerin, bilim insanlarının, öğrenciler ve meraklıların bilgi ihtiyaçlarına cevap verilebileceğini kaydetti.
İHSAN ALPARSLAN KİMDİR
Merkez Çarşısında Termosifon, güneş enerjisi imalatı ile uğraşan Alparslan, Erzincan'da doğdu. İlk, Orta öğrenimini Erzincan'da tamamlayan İhsan Alparslan Halen Alkum Tur. İnş. Tah. San. Tic. ve Paz. Ltd. Şti'nin kurucuları arasında yer aldı.
Not:Seçim 7 Temmuz 2013 Pazar günü saat 11.00' de Sümer İlköğretim okulunda yapılacaktır.Bütün blok temsilcilerimizi ve Toki konut sakinleri davetlidir.
Editör: Doğu Gazetesi