İŞTE RİVAYETLER
1- BİNALİ YILDIRIM KÖŞKE ÇIKACAK !
Bazı Basın - yayın Organlarının yaptığı yayınlara göre Binali Yıldırım'ın üç dönem kuralı sebebiyle Bakanlığa dönemeyeceği düşüncelerine yer veriliyor. Eski Bakan Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ile gönlünün alınacağı tahminleri var. 
2- YENİDEN KABİNEDE YERİNİ ALACAK
3 dönem Kuralının Ak Parti genel Merkezi tarafından yumuşatılacağı, Eski Bakan Binali Yıldırım'ın tekrar Bakanlar kurulunda ki yerini alacağı yönünde tahmin yürütenler bazı basın organlarına göre; Kabineye girmemesi durumunda da Köşk ile hükümet arasındaki ilişkilerin Binali Yıldırım üzerinden Yürüleceğiyle ilgili iddialar var. 
Ak Parti'nin 1. Olağanüstü kongresini izleyen yazarlardan Akif Beki, Binali Yıldırım'ın kongrede muzip bakışlar atarak etrafında olup bitenleri izlediğini yazdı. 
3- BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI GÖREVİ BİNALİ YILDIRIM'IN İSTEĞİNE BAĞLI
Bölgesel dengelerin kurulacak olan yeni kabinede önem arzettiğini belirten bazı basın kuruluşları ise İzmir milletvekili Binali Yıldırım'ın istemesi durumunda ‘başbakan yardımcısı’ sıfatıyla kabineye girebileceğini ifade ediyor.
4- Genel sekreterlik görevi için Binali Yıldırım’ın adının geçtiğin belirten bazı basın yayın organları, hala milletvekili ve Genel Başkan danışmanı olması sebebiyle Fahri Kasırga'nın isminin öne çıktığını yazdı.
5- EN KÖTÜSÜ
Dillendirilmeyen, ancak Erzincanlıların her keresinde aklına gelen son soru ise Yıldırım'ın tamamen egale edilmesi. Partide milletvekilliği dışında herhangi bir görev verilmemesi ihtimali, düşük te olsa Binali Yıldırım ile ilgili seçenekler arasında.
KONGREDE VARDI
Erzincan Eski Milletvekili, İzmir Milletvekili ve eski Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın Ak Parti'nin 1. olağanüstü kongresine katılmadığı yönündeki iddiaların ise doğruyu yansıtmadığı öğrenildi. Ekranlara yansımayan Binali Yıldırım'ın daha önce bizzat yaptığı açıklamada ki gibi küskün olmadığı belirlendi.
Editör: Doğu Gazetesi