Vali Arslantaş mesajında; “Bugün, şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutlarken, aynı zamanda huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu cennet toprakları bizlere vatan yapmak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi anma günü olan Şehitler Günü’nü de idrak etmenin onurunu yaşıyoruz.

Çanakkale, yedi düvelin birlikte taarruzuna karşı, vatanını, milletini, milli ve manevi değerlerini korumak için yüzbinlerce kahramanımızın, “Bir gül bahçesine girercesine” toprağa düştüğü yerdir. Çanakkale, yenilmez sanılanların yenilgiye uğradığı, iman ve azmin karşısında teknolojinin dize geldiği, mananın maddeyi delik deşik ettiği, hakkın ve haklının tescil edildiği yerdir.

Tarihimize altın harflerle yazılmış, övünç kaynaklarımızdan biri olan bu eşsiz zaferin 104. yıldönümünde, bizi bir arada tutan, güçlü kılan, bizi “biz” yapan “Çanakkale Ruhu”ndan başka bir şey değildir. Milletimiz, Çanakkale Ruhu bilinciyle birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, ülkemiz üzerinde oynanmak istenen kirli oyunları bozacak güce sahip olduğunu her zaman göstermiştir. Özellikle 15 Temmuz gecesi milletimizin ortaya koyduğu milli duruş, bu şuur ve iradenin hala canlı ve diri olduğunun ispatıdır.

Aziz milletimiz bu zaferleri bizlere armağan edenleri asla unutmamış ve unutmayacaktır. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak onların acılarını, üzüntülerini ve sorunlarını paylaşmak bizlerin üzerine düşen milli bir görev, görevin ötesinde de bir vefa borcudur.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere 104. yıl dönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferini ve şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bizlere armağan eden, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” Dedi.

Editör: Doğu Gazetesi