10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Ak Parti Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Ak Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy, MHP Erzincan Belediye Başkan Adayı Av. Hamdi Karakaya, CHP Erzincan Belediye Başkan Adayı Metin Çanakçı, CHP İl Başkanı İsmail Arslan, Memur- Sen Erzincan İl Temsilciliği, Erzincan Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Burhan Torunlar ziyaretçilerini ağırladı.
Erzincan Gazeteciler Cemiyetini ilk olarak ziyaret eden Ak Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy,  “Mesleğini zor şartlar altında, gece gündüz demeden icra ederek, insanları doğru, güvenilir, objektif ve ilkeli habercilik anlayışı içinde bilgilendiren basın mensuplarımızın üstlenmiş oldukları görev ülkemizin ve ilimizin gelişmesi açısından son derece önemli olduklarını belirterek, Toplumumuzun menfaatleri doğrultusunda tarafsız, doğru ve ilkeli bir şekilde çalışarak, toplumu bilgilendiren ve onların talep ve görüşlerini yansıtma görevini ifa eden basın mensuplarımız, bu özellikleriyle de toplumumuzun vicdan ve duygularına tercüman olmaktadırlar” dedi.
MHP Erzincan Belediye Başkan Adayı Av. Hamdi Karakaya ise “Günümüzün en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazeteciler, doğal olarak, birçok zorlukla karşı karşıya bulunmaktadır. O nedenle gazetecilerin ekonomik ve sosyal imkânları hususu büyük önem arz etmektedir diye konuşarak Çalışan Gazetecilerin gününü kutladı.
CHP Erzincan Belediye Başkan Adayı Metin Çanakçı ve CHP İl Başkanı İsmail Arslan ise ortak bir açıklama yaparak kamuoyuna haber ve bilgi akışını sağlamak için, gece gündüz demeden çeşitli zorluklar içinde kutsal bir vazifeyi ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde özveriyle yerine getiren bütün basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz” dediler.
Ak Parti Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ise ziyaretinde “Gazetecilik mesleği, özellikle fedakarlık isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Halkımızın doğru ve tarafsız haber almasını sağlamak için özveri ile çalışan basın mensuplarımız sayesinde Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu güne kadar önemli gelişmeler sağlamıştır. Demokrasinin yerleşmesinde basın kuruluşlarının önemli katkıları vardır. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan müşterek istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir” diye konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi