Müftülük tarafından geleneksel hale getirilen Yaz Kur'an Kurslarının açılışı yapıldı. Kursların eğitime başlaması dolayısıyla Tekinler Kur'an Kursu'nda tören düzenlendi. Müftü Yardımcısı Nevzat Soylu'nun katılımlarıyla düzenlenen törende, çocuklar ve Kur'an kursu öğreticileri ve öğrenciler tarafından çeşitli etkinlikler yapıldı.

Yaz Kur'an Kurslarının 2 ay süresince devam edeceğini ve 150'ye yakın öğreticinin yüzlerce öğrenciye Kur'an-ı Kerim okumayı öğreteceğini vurgulayan Müftü Yardımcısı Nevzat Soylu, "Bugün itibariyle kurslarımız başladı. Şu anda bütün camilerimiz, Kur'an kurslarımız cıvıl cıvıl, bu yavrularımızla doldu taştı. Müezzin arkadaşlarımızın hepsi bu konuda yetişmiş elemanlar olarak yavrularımıza Kur'an öğretecekler. İnançlarını, ibadetlerini öğretecekler. Peygamber Efendimiz (sav)'i tanıtacaklar. Böylece çocuklarımız dinini öğrenmiş olacak. 29 bin 500 çocuğun en az üçte birine ulaşılacak." dedi.

Erzincan'da şu an itibarıyla gerek okul öncesi, gerekse orta öğretimde 29 bin 541 öğrencinin bulunduğunu ve bunlardan en az üçte birine Kur'an-ı öğretmek için çalışacaklarını ifade eden Müftü Yardımcısı Soylu, "Çocuklarımıza inançlarını öğretirsek, bu bizim için büyük bir mutluluk kaynağı ve başarı olur. Bu bakımda bizim şu anda hazırlıklarımız tamamlandı. Gerek camilerimizde, gerek Kur'an kurslarımızda, gerekse bize tahsis edilen okullarımızda bütün teknik tesisatımız hazır. Geçmişimizde Kur'an öğretimi eksik kalmıştı. Şu durumda 150'ye yakın öğreticimiz var. Diğer gerek camilerimizde, gerek Kur'an kurslarımızda bizim Erzincan'da 250'nin üzerinde Kur'an kurslarımız açıldı." diye konuştu.

Okulların tatil olmasının ardından iki aylık yaz kuran kurslarında dini eğitim başladığını, velilerin ve öğrencilerin bu kurslara itibar göstermelerini isteyen Nevzat Soylu, her dakikası ve saniyesi ibadet olan Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için en güzel fırsat olduğunu belirtti.
Editör: Doğu Gazetesi