Erzincan Polis evinde Vali Yardımcısı Fatih Acar’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya Erzincan Belediye Başkanlığı Temsilcisi Erhan Albayrak, Erzincan Üniversitesi Rektör yardımcısı Recep Polat, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı Hasan Aksoylu, Belde Belediye Başkanları ve kurum müdürlerinin katımlıyla gerçekleştirildi.


Toplantıda, öncelikle 2017 yılı 1. toplantı kararları değerlendirilerek, yapılan değerlendirme sonrasında 2017 yılı 2. toplantıda kurumlar ve STK’lar tarafından belirtilen konular ele alındı.


Düzenlenen toplantıda 2017-2018 yılı eğitim-öğretim döneminde çocuk ve gençlerin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim-öğretim görmelerini sağlamak için İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı birimlerinin çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapılarak, öğrencilerin güven içerisinde eğitim-öğretimlerini sürdürmeleri için güvenlik kuvvetleri ile Milli Eğitim Müdürlüğü ve öğrenci velilerinin birlikte hareket etmeleri gerektiği, eğitim ve denetim faaliyetlerinin devam etmesi gerektiği vurgulandı.


Öte yandan suçun önlenmesinde, önleyici etkisi yüksek olan kamera sistemlerinin işyerlerine özendirilmesine yönelik, Belediye Başkanlığı tarafından yeni açılan işyerlerine güvenlik kamerası takılması yönünde bilgilendirmeler yapıldığı ve bu çalışmaların artırılması gerektiği görüşüldü.


Toplantı sonunda genel değerlendirmelerde bulunan Vali Yardımcısı Fatih Acar, ilin genel güvenlik konularında kurumların ve STK’ların görüşlerini dinleyerek, gündem konuları ile ilgili detaylı ve kapsamlı çalışmalar yapılacağını dile getirerek, toplantının verimli geçmesinde katılımcılara ve toplantıyı organize eden Emniyet Müdürlüğüne teşekkürlerini iletti.

Editör: Doğu Gazetesi