Bu kapsamda Erzincan Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, emniyet kemeri kullanımı yaygınlaştırmak amacıyla şehrin trafiğinin yoğun olduğu kavşaklarda araç sürücüleri trafik polislerince emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılıyor.
Konuyla ilgili olarak Erzincan Emniyet Müdürlüğü Basın Halkla İlişkiler Bürosundan yapılan yazılı açıklamada; “ Erzincan’da görevli trafik personelinin eğitimleri tamamlanmış olup, diğer birimlerde çalışan personelin eğitilmesi için gerekli hazırlıklara başlanmıştır.
Emniyet teşkilatındaki eğitimlerin tamamlanmasından sonra tüm kamu kurum ve kuruluşlarına da söz konusu eğitimin verilmesi planlanmaktadır.
İlimizde 2014 yılı itibariyle başlayacak olan ve 6 yıl boyunca sürdürülmesi düşünülen Emniyet Kemeri ve Hız Projesi kapsamında özellikle şehir içinde emniyet kemerinin kullanımının yaygınlaşması hedeflenmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının % 85 gibi büyük bir kısmının insanların oturdukları yere 35-40 kilometre gibi kısa bir mesafe içinde gerçekleştiği ortaya çıkmaktadır. Bu durum emniyet kemeri kullanımının şehir içinde de şehir dışında olduğu kadar gerekli olduğu gerçeğini ortaya çıkarmaktadır. İnsanlarımızın çok basit bir önlem ile araç içindeki basit yaralanmaların %75, ağır yaralanmaların % 65 ve ölümlerin %50 oranında önüne geçebileceği bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Bu nedenle bu basit tedbirin en yüksek seviyede alınması için başta teşkilat personelimiz olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları üstüne düşen görevleri yerine getirecekleri” belirtildi.  
Editör: Doğu Gazetesi