Ticaret Odası başkanı Hayati Gürkan, OSB’de faaliyet gösteren firmalara enerji desteğinin 2018 yılı teşvik yasasının içinde olacağını belirtti.

Erzincan Ticaret Odası başkanı Hayati Gürkan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin ziyareti ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “Erzincan Organize Sanayi Bölgemizin ve şehrimizin ekonomisi ile ilgili Çeşitli temaslarda bulunmak üzere ilimize teşrif eden Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi, İlimizde imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmemizi ziyaret etmiş olup, akabinde Sayın Bakanımız ile istişare toplantısına geçilmiştir.Sayın Bakanım Nihat Zeybekçi’nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Sayın Valimiz, Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Belediye Başkanımız ilimizin Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve OSB’de faaliyet gösteren yatırımcılarımız katılmıştır.

Yatırımcılarımızın Sayın Bakanımızdan Tarım ürünlerinin Gümrük ve Denetleme işlemlerinin İlimizde yapılması, üretilen ürünlerin iç piyasaya daha rahat pazarlanabilmesi için yurt içi navlun desteği ve OSB’de faaliyet gösteren firmalara enerji desteği gibi talepleri olmuştur. Yatırımcılarımızın bu taleplerine cevap veren Sayın Bakanımız, Tarım Ürünlerinin yoğun işlendiği dönemlerde ilimize Bakanlık tarafından bir uzmanın gönderileceğini, OSB’de faaliyet gösteren firmalara enerji desteğinin 2018 yılı teşvik yasasının içinde olacağını ancak yurt içi navlun desteğinin ise gündemlerinde olmadığını beyan etmişlerdir.

Son günlerde enflasyonun, döviz kurlarının ve faizin artış trendin de olması yatırımcımızı tedirgin ettiği ve ekonomik göstergelerin özellikle faizin 2013 öncesine ne zaman döneceği şeklindeki sorumuza ise Sayın Bakanımız, ‘2013 ve sonrasında Türkiye’nin yaşadığı olumsuz olayları Avrupa da ki güçlü kabul ettiğimiz ülkelerden hangisi yaşamış olsaydı şimdiye yok olmuşlardı. Ama Türkiye güçlü ekonomisiyle üreticisini destekleyen anlayışıyla bu kadar olumsuzluğa rağmen dimdik ayaktadır ve önümüzdeki üç yıl % 5.5 büyümeyi hedeflemektedir’ dedi. Cazibe merkezlerinin ne zaman açıklanacağı sorumuza ise çalışmaların Bakanlık olarak bitirildiği ancak ne zaman açıklanacağı Sayın Başbakanımızın takdirinde olduğu beyan edilmiştir” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi