Amatör Spor Kulüpleri Federasyon il Başkanı Lokman Turan, İl Futbol Temsilcisi Ayhan Coşkun ve İl Hakem Kurulu Başkanı Murat Yenice Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ı makamında ziyaret etti.

ASKF İl Başkanı Lokman Turan,  Vali Arslantaş’a Erzincan’da ki amatör futbolun her geçen gün bir önceki günden daha kötü bir noktaya geldiğini belirtti. Erzincan’da faaliyet gösteren resmi kurumların, belediyelerin futbola olan ilgisinin düşmesi sebebiyle gençleri futbola entegre etmenin her geçen gün daha da zorlaştığını belirtti. Profesyonel ligde oynayan Erzincanspor’da bile Erzincanlı sporculara yer verilemediğini hatırlatan Turan, Altyapı probleminin giderilebilmesi için kurumların Erzincan amatör liglerine dahil edilmesi ile ilgili yardım istediklerini beyan etti.  Turan “Erzincanspor’un yıllar önce ulaştığı başarı, Erzincan’ın öz çocuklarının bu takımda yer almasından kaynaklıydı. Ancak bu günün Erzincansporunda Erzincanlı futbolcumuz yok denecek kadar az. Ayrıca bölgesel amatör ligde oynayan Erzincanspor’a bölgenin kuruluşlarımızdan herhangi bir destek alamıyoruz. Erzincan’da sadece bir profesyonel takımımız yok. Erzincanspor’un ayakta durabilmesi için amatör futbolun önünün tamamen açılması gerekiyor” dedi.

Vali Arslantaş ise belediyeler başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşların Amatör futbola gerekli desteği vermesi için girişimde bulundu. Vali Arslantaş, destek noktasında da imkanların sonuna kadar seferber edileceğini kaydetti. 

Editör: Doğu Gazetesi