Başkan Sarak, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Özgür ve bağımsız yaşadığımız bu topraklarda 13 Şubat Erzincan'ımızın Kurtuluş Gününü  coşkuyla kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Hakkı ödenemez vatan evlatlarının bundan tam 98 yıl önce verdiği bu kurtuluş mücadelesi sonucu bugün sahip olduğumuz bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ilelebet devamı için Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘'Tek bir şeye ihtiyacımız var çalışkan olmak.'’ Bunu kendimiz ve gelecek nesillerimiz için, ülkemiz için, ilimiz için yapmalıyız. Daha gelişmiş bir Türkiye ve Erzincan için; çalışmalarımızla, üretmemizle, barış içerisinde birlik ve beraberlik içinde yaşamamızla gerçekleşecektir. 13 Şubat Türk'ün Anadolu'daki Serhat Kalesi, Erzincan'ın düşmandan temizlendiği gün olarak gurur abidesi gibi yükselirken, kurtuluş yıllarının acı gerçekleri, hiçbir zaman göz ardı edilmemeli. Bu kutlu günler, gelecek nesillere açık net mesajlar verme ve vatan sevgisini yüceltme açısından da vesile olarak görülmelidir. 

Bu günlerimiz, Tarihin kahramanlıklarla örülü sayfaları günümüze bütün gerçekleriyle yansıtılmalı, bunlar dünya kamuoyuna da bütün platformlara taşınarak anlatılmalıdır. Böyle olunca kurtuluş bayramları gerçek anlamını bulacak, amacına da ulaşacaktır. Zira Kurtuluş günleri bu konularda ki şevk ve heyecanlarımızın yenilendiği günler olma yanında, tarihin gizli kalmış sahifelerinin de bilimsel çalışmalarla gün ışığına çıkarılma günüdür. 

Bu duygu ve düşüncelerle, bize bu coşkuyu yaşatan ve hayatları pahasına kahramanca mücadele veren şehitlerimizi rahmetle ve gazilerimizi minnetle anarken, tüm Erzincanlı hemşerilerimin 13 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

Editör: Doğu Gazetesi