Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulunarak; “Rabbim haccınızı mebrur eylesin, salimen gidip galimen gelmeyi nasip eylesin. Gidemeyen kardeşlerimize de en kısa zamanda gitmeyi nasip etsin. Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyor, Yüce Rabbimize emanet ediyorum” dedi.

Karabayır açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bunlardan 171 hacı adayımız Diyanet İşleri Başkanlığımız hac organizasyonu ile, 84 hacı adayımız seyahat acentaları organizasyonu ile hac görevini ifade etmek üzere kutsal topraklara gidiyor. Biz bu gün Erzincan havalimanından 144’ü Erzincanlı olmak üzere Erzurum ve Gümüşhane’den gelen toplam 158 hacı adayımızı yolcu edeceğiz. Bu yıl bir ilki yaşıyoruz. Erzincan Kafilemiz doğrudan kutsal topraklara uçuyor. Bu imkanı bizlere lütfeden Yüce Rabbimize şükrediyor, Diyanet İşleri Başkanlığımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca ek kontenjanla kayıt yaptıran 15 hacı adayımızı da 18 Ağustos 2017 Cuma Günü saat 19:30’da Terzibaba Camii’nden kutsal topraklara gitmek üzere otobüsle Erzurum’a yolcu edeceğiz.

Değerli kardeşlerim! Bilindiği üzere Diyanet İşleri Başkanlığımız aldığı karar ile bu yıl şehit ve gazi yakınlarını kurasız olarak hacca götürmektedir. Erzincanlı hacı adaylarımızın içinde de 7 şehit ve gazi yakını kardeşimiz vardır. Onları da uğurluyoruz. Rabbim, bütün şehitlerimize rahmet eylesin.

Rabbim haccınızı mebrur eylesin, salimen gidip galimen gelmeyi nasip eylesin. Gidemeyen kardeşlerimize de en kısa zamanda gitmeyi nasip etsin. Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyor, Yüce Rabbimize emanet ediyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi