Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 18 Ocak da , İliç İlçesinde paralel yapılanmaya yönelik düzenledikleri operasyon kapsamında İliç İlçe Milli Eğitim Müdürü Y.Y. ile aynı ilçede 23 Nisan İlkokulu Müdürü olan R.K., İstanbul, Ankara, Ağrı, Van, Eskişehir, Sivas illerinden 6 kişi olmak üzere toplam 8 kişiyi gözaltına alınmıştı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şubesi Ekipleri tarafından alınan ilk ifadelerin ardından adliye ye sevk edilen İliç İlçe Milli Eğitim Müdürü Y.Y. ile 4 şüphelinin Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen 118 bin TL bedelli 'Benim de Bir Şansım Olsun' projesinden elde edilen geliri, usulsüz harcadıkları ve Fetullah Terör örgütüne aktardıkları iddiaları ile 21 Ocak’ta tutuklandı.

Yapılan operasyonlar sırasında hakkında yakalama kararı çıkarılan E. A. ise 2 Şubat günü Gürcistan’dan Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra Sarp Sınır Kapısı’nda gözaltına alındı. Gürcistan'daki Fethullah Gülen cemaatine ait  okulda görevli olan öğretmen E. A., Erzincan’a getirilerek çıkarıldığı adli merciler tarafından tutuklandı.

 

Editör: Doğu Gazetesi