Proje kapsamında çocuklar dünya çocuklarının dillerini, kültürlerini ve bayraklarını tanıyarak kendi yazdıkları tiyatrolarını sahneleyip, türkü söylediler.  Bunun yanında anneler günü olmasından dolayı çocuklar anneleriyle birlikte şiirler okudu.

Hayrettin Paşa İlkokulu Müdürü Murat Burak SAN yaptığı açıklamada, ‘’Hayrettin Paşa İlkokulu velileriyle toplantımızda şunu söylemiştik, bu yıl yaptığımız çalışmalarla ülke çapında tanınmak istiyoruz dedik. Bunun bir ayağı da e- twinning projesiydi. Şuanda yapılmış olan bir e- twinning projesi olan ‘Haklarımla Varım’ projesinin kapanışını gerçekleştiriyoruz. Gerçekten güzel çalışmalarımız var okulumuzda. Tüm öğretmenlerimiz e- twinning ayak uydurdu ve çok kısa sürede çok güzel projelere imza attı. Daha önceki haftalarda da diğer hocalarımız projelerini sergilediler e- twinning dediğimiz projemiz ilimizde birçok okulların kayıt olduğu bizimde ilkokul olarak kayıt olduğumuz öğretmenlerimizin tamamının birkaç projeyle devam ettirildiği bir platform.  Bu platformda ülkemizde hatta yurtdışından ortaklarımız var. Sadece ülkemizde görünürlüğümüz olmayacak ülke çapında ulusal bazda da projelerde ortaklarımız var. Birçok ülkede proje ortağımız var. Bu ortaklarla gelecekte yapacağımız Erasmus projelere zemin hazırlamış olacağız.’’ dedi.

Proje Koordinatörü Öğretmen Dudu Bakır, proje kapsamında çocukların hem özgüvenlerini ortaya çıkarmış olduklarını hem de dünya çocuklarını tanımış odlularını belirterek, ‘’ ‘Haklarımla Varım’  e- twinning projesi kapsamında bir proje düzenlemiştik. Bu proje kapsamında çocuklarımız dünya çocuklarının dillerini, kültürlerini, bayraklarını kendi yazdıkları tiyatro oyunuyla oynadılar. Bunun yanında anneler günü olmasından dolayı hem dünya çocukları şiirlerini annelerimizle birlikte sunduk. Annelerimizde bizlere katkılarda bulundular. Çocuklarımızın böylece hem özgüvenlerini ortaya çıkarmış olduk hem de dünya çocuklarını tanımış oldular.’’ Açıklamasında bulundu.

Proje kapanış programına Hayrettin Paşa İlkokulu Müdürü Murat Burak SAN, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi