Erzincan’da görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen ARAS EDAŞ Genel Müdürü Abdülkadir Köker, bölgesel kalkınmanın kurum hedefi olduğunu ve yerel basının bu hedefe ulaşmada öncelikli paydaş olduğunu belirtti.
ARAS EDAŞ Genel Müdürü Köker yaptığı basın açıklamasında ; “Artık karşınızda devlet kuruluşu değil, uluslar arası ölçekte tecrübe sahibi 2 büyük grubun Çalık ve Kiler ortaklığının ürünü özel ir kuruluş var. Çalık ve Kiler ortaklığının ARAS EDAŞ’ta köklü yapısal değişikliklere imza atmaya hazırlanıyoruz.   Uluslar arası standartlarda alt yapı dönüşümünü yanı sıra bölgedeki mesken tipi abone yapısının kalkınmaya dönük aktif tüketici tipiyle yer değiştirmesine hizmet edecek dönüştürücü sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleriyle Avrupa standartlarında bir kurum olmayı hedefliyoruz. En modern teknolojik altyapı yatırımlarının yanı sıra personel kalitesinin yükseltilmesine dönük eğitim çalışmalarını da hız vereceğiz. Müşteri memnuniyeti odaklı bir yapısal dönüşümü hedefliyoruz. Bölgemizde iki kurumsal sosyal sorumluluk projesinin çalışmalarının yanı sıra bölgemizdeki genç nüfusun ihtiyaçlarını belirlemeye yönelik bir araştırma yapıyoruz. Elde ettiğimiz verilerden hareketle özellikle üniversite sınavlarına hazırlanan gençlerimize yönelik olarak ”Gençleri Destekliyoruz” isimli projemizi önümüzde ki yıllarda tüm illerimizde başlatacağız” dedi.
Yatırımcıları Bekliyoruz
Köker, Ayrıca bölgenin ekonomik açıdan daha hızlı bir gelişim kat etmesi için yatırımcıların bölgeye çekilmesi yatırımcıların bölgeye çekilmesi gerektiğini belirterek “ İkinci büyük projemiz de ekonominin geliştirilmesine yönelik olacaktır. “Yatırımcıları Bekliyoruz” isimli projemiz kapsamında ise bölgenin cazibesini Batı illerinde ki yatırımcılara her fırsatta aktararak ARAS olarak bölgede istihdam yaratacak yatırımcılara ellimizden gelen tüm desteği vereceğiz” dedi.
Daha sonra bir açıklama yapan ARAS EDAŞ Erzincan İl Koordinatörü Alaaddin Ateşal ise; “ Özelleştirme ile Haziran’dan sonra işe başladık. 128 bin abonemiz var. Aylık sarf edilen enerji miktarımız yaklaşık 30 Milyon kwh’tır. Şebeke olarak Erzincan’ın alt yapısını hemen hemen tamamlamış durumdayız. Çok iyi durumda olduğumuz için sıkıntımız yok. Biz bunun daha iyisini yapacaklarını belirterek basın mensuplarından çalışmalarımızda büyük destekler bekliyoruz” dedi.  
Editör: Doğu Gazetesi