Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın karşıladığı Sivas Valisi Davut Gül, ilk olarak valilik şeref defterini imzaladı. İkili daha sonra valilik makamına geçerek ziyaret ile ilgili kısa bir açıklama yaptılar.

Hızlı tren hattı çalışmalarını önemsediklerini söyleyen Vali Ali Arslantaş; “Sivas Valisi Sayın Davut Gül ile 20 yıllık bir dönem arkadaşlığımız var. Öte yandan Erzincan ile Sivas’ın coğrafyadan kaynaklanan komşuluklarından ötürü paylaştıkları ve ortak yaşadıkları geçmiş bir tarihleri var. Geleceğe birlikte ümitle bakıyoruz. Özellikle Sivas’tan geçip, Erzincan’a gelecek olan hızlı tren hattını çok önemsiyoruz. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın talimatı ile geçtiğimiz yıl Erzincan da başlattığımız sıcak asfalt uygulamalarını Özel İdare ekibi ile birlikte yerinde görüp, Sivas’ta başlatma gayesiyle Sivas Valisi Sayın Davut Gül ilimize teşrif etmiş durumda” dedi.

Erzincan ile birçok ortak yönlerinin olduğundan bahseden Sivas Valisi Davut Gül ise açıklamasında; “Sivas ile Erzincan’ın çok ortak yönü var. En belirgin yönü Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın Erzincanlı olduğu kadar, Sivas’lı da olması. Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş’ı yıllardır tanıyoruz gerçekten kaymakamlık döneminde yaptığı gibi Valilik döneminde de çok güzel ve başarılı işler yapıyor. Kendisini takip ediyoruz. Bugünde Erzincan’ın kırsal alt yapıdaki uygulama örneklerini görmeye geldik. Ben kendisini ve ekibini çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir hedefi vardı. Şehirde olan köyde de olacak. Gerçekten köy yollarının standardı şehirdeki standarda ulaşmış. Bu Erzincan içinde bir kazanım. Ülkemiz içinde bir kazanım. Ayrıca Erzincan ve Sivas’ın bundan sonra hızlı tren ve buna benzer projelerde de ilerde de birlikteliklerin devam edeceğine ve gelişeceğine inanıyoruz. Bize tecrübelerini aktaran Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş’a ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi