Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Bakanı Oğuz Tekcan; “Bugünü layık gören başta Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere o günkü hükümetimize ve İçişleri bakanımıza Teşekkür eder saygılar sunarız” dedi.

Tekcan açıklamasında şunlara yer verdi; “Her kuruluşun ayrı bir kutlama günü vardır. Bizim ise bir günümüz bu zamana kadar olmamıştır. Defaten hükümetlerimize müracaat etmişsek de geri çevrilmiştir bu talebimiz. Fakat en son 2015 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla hükümetimizin onayıyla  19 Ekim 2015 yılında kutlamak üzere kararlaştırılmıştır. Bundan sonra bizim de bir kutlanacak düğünümüz var bizlere bugünü layık gören başta Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere o günkü hükümetimize ve İçişleri bakanımıza Teşekkür eder saygılar sunarız.”

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise muhtarlara teşekkür ederek, “Hep birlikte mahallelere yapılacak yatırımlarda, Erzincan’a yapılacak yatırımlarda, yine en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan muhtarlarımız ve yönetimini her zaman dinleyeceğiz, onlarla birlikte hareket edeceğiz” dedi ve muhtarların yönetimde söz sahibi olduklarına dikkat çekti.

Başsoy kısa açıklamasında şunları söyledi; “Bu gün ilk defa bir Muhatrlar  günü kutluyoruz. Bu da muhtarlar günü. Geçen yıl alınan bir karar ile 19 Ekim muhtarlar günü olarak Türkiye'de ilan edilmiştir Hayırlı uğurlu olsun. Tabi ki bu insanlara değer vermektir yıllardan beri bu memlekette Mahalle Muhtarlığı, Köy Muhtarlığı yapan kardeşlerimiz Emektar kardeşlerimiz mutlaka ödüllendirilmeli idi. Bu ödül sadece maddi yönden olmamalıydı bu sayın cumhurbaşkanımıza teklif edildiği zaman bunu çok uygun olacağını ve bununla ilgili çalışma başlatılması talimatını verdi ve Geçen yıl bu karar alındı bugün de ilk defa Türkiye'de muhtarlar günü olarak 19 Ekim kutlanmaktadır. Tabii son 14 yılda birçok alanda yapılan değişikliklerle birlikte muhtarlarla ilgili de sosyal yönden de ciddi manada düzenlemeler yapıldı. Maaşları 300 400 lira da asgari ücret düzeyine yani 1300 liraya çıkarıldı ve muhtarlarımız da hak ettiği değer bu noktada da verilmiş oldu. Çünkü birçok masrafları oluyordu bulundukları mahallelerde köylerde bir çok emek veriyorlardı. Ama bu emeğinin karşılığını hiçbir zaman anlamıyorlardı ve birçok hizmetinde fedakar ve cefakar olarak yapıyorlardı. Bunun akabinde şimdi ellere daha güçlü hizmetleri daha rahat yapabiliyorlar. Kırtasiye gideri olsun, Muhtarlığı giderler olsun onları çok daha rahat karşılayabiliyorlar. Bizde Erzincan Belediyesi olarak yaklaşık 2 buçuk yıldır muhtarlarımızla çok yakın temas içerisindeyiz, onlarla her zaman istişare halindeyiz. Mahallelerindeki noksanlıkları mahallelerine yapılacak hizmetler noktasında ve teknikleri doğrultusunda bize yapmış oldukları başvurular neticesinde mahallelerin en iyi seviyeye getirmek için hepsi canla başla çalışıyorlar, biz de destekliyoruz. Hiçbir ilde olmayan bir işi gerçekleştirdik Erzincan'da. Allah'a hamdolsun muhtarlık binalarımızı yaptık ve hemen hemen bu sene tamamlanmak üzere 25 mahallemizde 25 tane muhtarlık evi yaptık ve bunların sadece binasını yapmakla kalmadık, aynı zamanda doğalgazla mı çektik, içinin tesisatını donanımını yaptık, demirbaş hale getirdik. Bir muhtar seçildikten sonra koltuğuna oturduğu zaman hazır bulacak her şeyi. Giderken de sadece ceketini alıp gidecek bir şekilde dizaynı ettik. Bu da muhtarlarımızın daha iyi hizmet verebilmesi adına yapmış olduğumuz çalışmalarda bir tanesiydi hayırlı uğurlu olsun diyorum. Muhtarlarımızın 19 Ekim muhtarlar günü cani gönülden tebrik ediyor, bundan sonra da şehir yönetirken de hep birlikte mahallelere yapılacak yatırımlarda, ile yapılacak yatırımlarda yine en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan muhtarlarımız ve yönetimini her zaman dinleyeceğiz, onlarla birlikte hareket edeceğiz. Tekrar Herkese teşekkür ediyorum hayırlı uğurlu olsun inşallah” dedi.

 

Editör: Doğu Gazetesi