Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak ve basın mensupları katıldı. Basın toplantısında ilk sözü alan Proje Koordinatörü Erzincan Üniversitesi Doç. Dr. Murat Çetin proje detaylarını paylaşarak gerçekleştirdiği sunum ile proje kapsamında verilecek eğitimler, beklenen getiriler hakkında bilgiler verdi.

Ardından söz alan Erzincan Oto Tamirciler Odası Başkanı Mete Kaya, sektördeki kalifiye eleman sıkıntısına değinerek proje ile bu açığın kapatılmasında önemli bir adım atıldığını belirtti. Yine Proje ortakları arasında yer alan Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Sarak toplantıda yaptığı konuşmada özellikle artan bayan sürücülere dikkat çekerek verilecek eğitimler ile bayanlarında bu alanda yer alması gerektiğine vurgu yaptı. Sarak açıklamasına şöyle devam etti. “Bu projenin kabul edilmesinden dolayı memnuniyet duyuyoruz çünkü proje, ilimizin büyüme potansiyelinin olduğu bir sektör olan motorlu taşıt tamirciliği sektöründe gençlerin kalifiye eleman olarak yetişmesini, istihdamda kalmalarını sağlayacağı ve özellikle genç işsizlik oranının azaltılmasına katkı sağlayacağı için çok önem arz etmektedir. Teknolojinin sürekli ve hızlı bir biçimde ilerlediği otomotiv sektöründe, gençlerimizi kalifiye ederek ilimizi geleceğe taşımak durumundayız.  Gençlerimiz bu proje çerçevesinde görecekleri eğitimlerle hem teorik hem pratik eğitim alma fırsatı bulacaklar. Proje ortağı olarak üniversite-sanayi iş birliği adına her türlü desteği vereceğimizin bilinmesini ister, projede emeği geçen Sayın Doç Dr. Murat ÇETİN ve ekibine teşekkür eder. Tüm değerli katılımcılara sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, projenin  önemli bir kısmının hibe olmasına dikkat çekerek Erzincan’a gelecek yatırıma vurgu yaptı. Başsoy, “Erzincan da benzer projeler var belediye olarak yürüttüğümüz içme suyu projemiz var. Bunlardan bazıları istihdam, bazıları meslek edinme yönünden önemlidir. Genç kuşaklara hitap eden projeler daha önemli.  Bizim Kültürümüzde Ahilik sisteminin tam olarak uygulanması bizim için daha önemli olduğunu söyleyebilirim.  Ara elaman yetiştirilmesi gerekli bununla ilgili eleman sıkıntısının giderilmesi her kesim açısından fayda sağlayacaktır.  Projeler sonrasında takibatlar yapılmamaktadır.  Bu proje iyi başladı öyle devam edecektir. Sonuçlarının da kontrol edilmesi doğru olacaktır.” Dedi. 

Editör: Doğu Gazetesi