Bir hisse kurban bedelinin 990 TL olduğunu bildiren TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi Emekli Albay Sabri TOPDAĞI şu açıklamayı yaptı:

“TSK Mehmetçik Vakfı 1995 yılından itibaren yapmış olduğu vekâleten kurban kesim faaliyetini bu yıl da halkımızın güvenine layık bir şekilde gerçekleştirecektir. Bu maksatla Mehmetçik Vakfı vekâleten kurban bağışı kabulüne 17 Temmuz 2018 tarihi itibariyle başlamıştır. Bir hisse kurban bedeli 990 TL veya 215 ABD Doları veya 185 Euro’dur.

Kurbanlıkların kesimi; modern tesislerde, hijyenik koşullarda, her kesimhanede görevlendirilen Vakıf personeli, veteriner, noter ve din görevlisinin denetimi ve gözetimi altında, Kurban Bayramı’nın ilk üç gününde dini vecibelere uygun olarak yapılacaktır.

Kesilen kurbanların bir bölümü kesim bölgelerinde bulunan şehit yakınları ve malul gazi Mehmetçik ailelerine taze et olarak dağıtılacak, taze et verilemeyen şehit ailesi ve gaziler ile arzu eden bağışçılarımıza da kurban etinden yaptırılan kavurma gönderilecektir.

Diyanet İşleri Başkanlığının konuyla ilgili tebliğinde özetle “kurban ibadetinin yerine getirilmesi için kurban temin edilmesi ve kurbanın kesilerek kanının akıtılması gerektiği” belirtilmektedir. Söz konusu tebliğe uygun olarak, Mehmetçik Vakfına yapılan her kurban bağışı için kesim yapılacağını dikkatinize sunarız.

Ayrıca; TSK Mehmetçik Vakfı’nın, vatandaşlarımızın kendi irade ve arzuları ile yaptıkları vekâleten kurban bağışlarını kabul ettiğini, başka kişi, kurum veya kuruluşlara Mehmetçik Vakfı adına vekâleten kurban bağışı toplama yetkisi vermediğini bilgilerinize sunarım.”

Kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızın; doğrudan anlaşmalı bankalardan, vakfın internet sitesi üzerinden, vakfa ait şirketlerden veya vakıf temsilciliklerden nakit veya kredi kartı ile bağış yapabileceklerini de sözlerine ilave eden Topdağı; Kesim sonrası bağışçılarımıza gönderilecek kurban kavurması, teşekkür mektubu, noter onaylı kesim tutanağı ile arzu eden bağışçılarımıza kurban kesimi görüntülerinin ulaştırılabilmesi için bağış işlemleri esnasında kimlik, adres, telefon ve vatandaşlık numarası gibi bilgilerin tam ve doğru olarak yazılması gerektiğini vurgulayarak “Bu vesileyle aziz şehitlerimizi, merhum gazi ve bağışçılarımızı rahmetle anarken, şehit ailelerimize, hayatta olan gazilerimiz ile bağışçılarımıza sağlık ve esenlik dileklerimle birlikte şimdiden yaklaşan kurban bayramlarını kutluyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi