Orhan Bulut AK Parti İl binasında, Gençlik kolları, Kadın  Kolları, AK Parti İlçe Teşkilatı ile ortak basın açıklamasında şu ifadelerde bulundu; “2. Olağanüstü kongremiz gerçekleşti. Erzincan’dan 125 araçla katılım sağlandı. Bu katılımı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Esnaf odamız, Ticaret odamız, Sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Erzincan tarihi görevini yerine getirmiştir. Belki ilk defa bu kadar büyük bir katılım ile kongreye katılmış olduk. Bu katılımda üzerine düşen görevi layıkıyla yapan Erzincan il teşkilatımız ve sivil toplum örgütlerimiz, gerekli çalışmaya yaparak üzerine düşeni yapmıştır. Erzincan’da partili partisiz herkes ben inanıyorum ki bu konuya sevinmiş, gurur duymuştur. Bu tür organizasyonlarda tabi bazen bazı eksiklikler olabiliyor. Sizlerinde yakından takip ettiği gibi. Sosyal medyada özellikle insanların kongrede içeri girmediği eleştirileri il teşkilatımıza geliyor. Tabi bunları biraz insafa davet etmek lazım. Sayın başbakanın seçilmesinde bu katılımcıların bir oy bile katkısı var mı bunu düşünsünler. Yani hiçbir organizasyonun içine gelmezler uzaktan gazel okurlar. Çok iyi bilinmelidir ki Erzincan teşkilatı üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Sayın bakanımız, milletvekillerimiz, belediye başkanımız bu konuya hakimler. Her teşkilata orada yer ayrılmıştı. İzdihamdan dolayı toplu girmede sıkıntı oldu. Bu tür organizasyonda bu tür şeyler olabiliyor. Burada ki katılımı verilen emeği dikkate almayan arkadaşlar herhalde bunun rahatsızlığını yaşıyorlar. Neden bu kadar araçla bu kadar destek geldi diye sıkıntıları var mazeret arıyorlar eleştiriyorlar. Biz bundan sonrasına bakarız. Erzincan için neler yaparız. Erzincan’a ne gibi yatırımlar alırız. Erzincan’ı daha da ileri başbakanımızın desteği ile nasıl götürürüz bunu düşünüyoruz. Asılsız eleştirileri yapanların da bir oy bile katkısı olmadığını düşünüyorum. Bu kongrenin neticesinde pazartesi sabahı geldik. Diğer günkü grup toplantısı için tekrar organize olduk 300 kişilik yer ayrılmıştı, ile 2 otobüs ile tekrar buradan yla çıktık katılım sağladık. Bu emeği kimse göz ardı etmemeli. Bunlar gönüllü erlerdir, bunlara saygı duymak lazım. Bu emeğe saygı duymayanlar kendilerine de saygı duymuyorlardır. Böyle kimseye papuç bırakmayız. Erzincan sivil toplum örgütleri ile belediye başkanları ile herkes üzerine düşeni yapmıştır.

Kongreye katılım sağlamayanlar nedense bizleri eleştiriyor. Erzincan’ın gelişmesinde katkın var mı hiç onlara bir defa oturup sormak lazım. Ben Orhan Bulut olarak 1991 yılından beri isyasetin içerisindeyim. Erzincan’da siyaseten de, ticareten de binde birini bile veremeyenler bizleri eleştirmeye hakkı yoktur. Biz her şeyimizle Erzincan’a damga vurmuşuz. Bunu çekemeyenler varsa hiç kusura bakmasınlar. Beni eleştirmek, Erzincan’a benim kadar veya benden fazla katkısı olanların hakkıdır. Hiçbir katkısı olmayan beni eleştiremez kimse kusura bakmasın. Uzaktan gazel okuyarak bizim başarılarımızı kimse gölgeleyemez buna müsaade etmeyiz. Sayın başbakanımız da bunu biliyor. Biz bir ve beraberiz Belediye başkanlarımız, Kadın kollarımız, İlçe teşkilatımız, Milletvekillerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, başbakanımızla birlikte. Bizler başarıya kilitlenmiş durumdayız, önümüzde ki döneme bakıyoruz. Erzincan’a hizmet noktasında neler yapabiliriz bunun çalışması içerisinde olacağız.

Teşkilatımızın birlik ve beraberliği kıskanılıyor ben bu olanlardan bu sonuca vardım. 125 araç ile katılmışız. Diğer iller bizden çok çok az kişi ile katıldılar. 125 araç ile gittik ve tarih yazdık. Bunun herkesin farkında olması gerekir. Orada Erzincan’ımızın markası olan tulum peynirini tanıtıyoruz 10 Bin kişiye, adamlar çıkmış diyor ki o peyniri yemek için Ankara’ya mı gidilir. Bunlara söyleyecek pek bir şey bulamıyorum" dedi.
Orhan Bulut, gazetecilerin AK Parti İl Başkanlığı'nın Olağan Genel Kurula'a gideceği söylentileri sorusuna ise şu cevabı verdi; "
Ben Orhan Bulut olarak siyaseten bir yere gelmedim. Ben yaptıklarımla, gayretimle, dürüstüğümle bir yere geldim. Ben bu İl başkanlığını Allah rızası için yapıyorum. İl başkanlığını bir yerlere gelmek için yapmıyorum. Eğer yapıyorsam Allah bana nasip etmesin. Hiç kimse kusura bakmasın. Benim verdiğim emeğin binde birini veremeyenler siyasette ahkam kesiyorlar. Bunlara da papuç bırakmayacağım. Benim başkanlığım çalışmalara bir engel teşkil ediyorsa bırakmaya hazırım” dedi. 

Editör: Doğu Gazetesi