Erzincan 13 Şubat Şehir Stadyumu’nda düzenlenen yürüyüşe Erzincan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Oğuz Çetin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, Erzincan Sağlık İl Müdürü Dr. Mesut Turan, Erzincan Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ömer Faruk Çelik, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Taner Kösetürk, kurum idarecileri ve çok sayıda personel katıldı. 
Yürüyüş sonrasında bir açıklama yapan Erzincan Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mehmet Oğuz Çetin; “Sağlık Bakanlığımız tarafından yıl boyunca yaptırılan sağlık yaşam yürüyüşlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Burada ki amacımız  vatandaşları sağlıklı beslen konusunda duyarlı hale getirmektir. "Bunları bir yaşam tarzı haline getirerek, bir çok hastalığın oluşmasına engel olmasına yardımcı olmasını istiyoruz. Kanser başta olmak üzere birçok hastalığın oluşmasına sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam neden olmaktadır. Bugün insanlar hastalanmaması için ne yapılması gerekiyorsa onları yapması lazım. Bizde bütün etkinlikleri bu çerçevede düzenliyoruz. Bütün vatandaşlarımızı sağlıklı beslenmeye ve hareketli olmaya davet ediyoruz" diye konuştu. 
Çetin ayrıca, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama ilişkin bilinçlendirme çalışmalarının farklı etkinliklerle süreceğini sözlerine ekledi.
Editör: Doğu Gazetesi