Türk Sağlık-Sen Erzincan Şube Başkanı Şahin yaptığı açıklamasında; ”Çalışanın sorunlarını çözme adına da tüm gücümüzle mücadele ediyoruz. Bu yolda türlü zorluklarla karşılaşıyoruz. Tüm zorluklara ve yaşananlara rağmen hakkı tutup kaldırmak adına gecemizi gündüzümüze katıyoruz.
Bazıları da öyle bir sendikacılık yapıyorlar ki başkan ve yönetim kurulu üyelerinin Kimisi kamu hastanelerinde müdür yardımcısı, kimisi sağlık il müdürlüğünde şube müdür ve halk sağlığı müdürlüğünde şube müdürü oluyor. Görev yaptıkları kurumlarda çeşitli sorumluluklar veriliyor. Yani hepsine bir makam dağıtılıyor. Bunların asıl amacı sendikacılık yapmak mı ? yoksa üyelerini birer basamak olarak kullanıp makam ve mevki sahibimi olmak mı, kendilerine soruyoruz, sendikacılığı ne için yapıyorsunuz?Sağlık Bakanlığı teşkilat yapısı değiştirilirken İl sağlık Müdürlüğü kadrosunda kalan malum sendikanın yöneticisi mevzu makam olunca, Halk sağlığı kurumuna şube müdürü oluyor, Halk sağlığı kurumunda bu işi yapacak yıllarını bu teşkilata harcamış kimse yok muydu ?Şimdi merak ediyoruz Erzincan’da malum sendikanın yönetiminde olmak idari görev için bir şart mıdır ?Ya da bu görevlere bu kişilerin seçilmesinin nedeni nedir ? Hangi kriter dikkate alınmıştır. Liyakate mi ehliyete mi dikkat edilmiştir. Bunlar bulunmaz hint kumaşımıdır ki her biri, bir yere yönetici yapılmıştır.
Sağlık çalışanları tüm bunlar için açıklama beklemektedir. Sağlık çalışanları bu tür uygulamalardan rahatsızdır. Bunun bir izahı yapılmalıdır. Burdan malum sendikanın üyelerine sesleniyorum, sizleri bir basamak olarak kullanan bu şahsiyetler kendilerine kurumlarda yöneticilik almak adına sizleri makam mevki terfi bize üye olursanız tayinini yaparız vaatleri ile kandırarak kendilerine makam yapmaktadırlar. Artık bu tarz sendikalara ve yöneticilerine fırsat vermeyin.Sendika sayesinde makam sahibi olan bu kişiler önce çıksınlar 2013 yılı toplu sözleşmede memuru masada nasıl mağdur ettiklerinin hesabını sağlık çalışanlarına versinler” dedi.  
Editör: Doğu Gazetesi