Erzincan’da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan şiddetli rüzgar Erzincan’ın Akyazı Beldesi’nde ev ve ahırların çatılarını uçurdu. Şiddetli rüzgâr nedeniyle savrulan çatılar hayvan sürülerinin üzerine düştü, hayvanları yaraladı.

Rüzgârın şiddeti nedeniyle bazı çatı parçaları evlerin bahçelerine ve evlerin balkonlarına düştü. Tek teselli rüzgar esnasında bahçede ve ahırlarda insan olmaması oldu.

İki ahırının ve evinin çatıları uçan Mehmet Beydili isimli vatandaş konu ile ilgili açıklamasında; “akşam saat 17 sıralarında kopan fırtınadan dolayı çatılarımız uçtu mağdur olduk. Hayvanlarımız içerdeydi, hayvanlarımızın daha fazla zarar görmemesi için çadır açtık hayvanlarımızı oraya götürdük. Çatıların daha fazla uçmaması için önlem aldık. İmkânımız yok şu anda tadilat yapmak için. Yetkili birimlerden destek bekliyoruz. Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Çatılar evlerimizin üstüne kadar balkonlarımıza kadar uçtu rüzgârın şiddeti ile. Çatılara briket ve taş koyduk tekrar aynı olayın olmaması için” diye konuştu.

Meydana gelen olayın ardından Erzincan Tarım İl Müdürlüğü inceleme yapmak üzere Beldeye giderek vatandaşlardan bilgi aldı.

Editör: Doğu Gazetesi