Vali Kahraman mesajında; “13. yüzyılda Anadolu'da kurulan Ahilik, insanlık için dayanışma ve yardımlaşma örneği oluşturan niteliğiyle kültürümüzde derin izler bırakmıştır. Ahiliğin temel kuralı alın teriyle geçinmektir. Yardımlaşma ve toplum düzenini koruma ilkeleridir.

Ahilik esasen bir iş ahlâkı ve çalışma disiplinidir. İş ahlâkı ve çalışma disiplini, çağdaş uygarlığın da kurucu ilkelerindendir. Bireyi her zaman daha iyiye ve ileriye yönelten, bugünkü anlamda sendikacılık, sosyal güvenlik, kalite, fiyat kontrol sistemleri ve sivil toplum örgütlerinin işlevlerine benzer görevler ve sorumluluklar üstlenen Ahilik geleneği, insan ilişkileri ve toplum yaşamında etkin rol oynamıştır.

İlimiz ekonomisinin gelişmesi ve yatırımların teşvik edilmesi yönünde yapılan tüm toplantı ve çalışmalara Esnaf temsilcileri davet edilerek bilgi alışverişinde bulunuyoruz ve projelere katkı sağlamaları yönünde görüşlerini alıyoruz.

Şehrimizdeki tüm esnaflarımızın Ahilik geleneğine bağlı kalarak dürüstlük, erdem, sevgi ve hoşgörü gibi değerleri özümsediklerini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Erzincan Valiliği olarak tüm esnaflarımızın sorunlarını dinleyip çözüm bulmak için çalışıyoruz. İnanıyorum ki esnaflarımız geçmişte olduğu gibi bundan sonra da dayanışma ve kardeşlik içinde şehrimize nitelikli ürünler ve güzel hizmetler sunmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşünceler içinde Ahilik Haftasını kutluyor, esnaf ve sanatkârlarımıza ve tüm Erzincanlılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

 

Editör: Doğu Gazetesi