Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Ordu Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş ile Afyonkarahisar Adalet ve Komisyon Başkanlığına atanan Fatih Serdar Köken İçin veda yemeği verdi. Erzincan’a veda edecek olan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş ile Adalet ve Komisyon Başkanı Fatih Serdar Köken İçin düzenlenen veda yemeğine; 3. Ordu Komutanı Orgeneral Sayın İsmail Serdar Savaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, Erzincan eski Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, bazı kurum müdürleri ile davetliler katıldı. Düzenlenen veda programında yenilen yemeğin ardından katılımcıların duygu ve düşünceleri alındı.

Duygulu anların yaşandığı programda, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Adalet ve Komisyon Başkanı Fatih Serdar Köken ile iyi çalışma içerisinde olunduğunu ve burada kazanılan dostlukların hiçbir zaman unutulmayacağı mesajları verildi.

Programda konuşan 3. Ordu Komutanı Orgeneral Sayın İsmail Serdar Savaş, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi Erzincan’da göreve başlayan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş ile Adalet ve Komisyon Başkanı Fatih Serdar Köken ile uyum içerisinde başarılı bir çalışma yürüttüklerini vurguladı. Görevlerini her zaman en iyi şekilde yerine getirdiğini belirterek, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş’ı Adalet ve Komisyon Başkanı Fatih Serdar Köken’i tanımaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Programda konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşananları anlatarak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş ile Adalet ve Komisyon Başkanı Fatih Serdar Köken’in de içinde olduğu oluşum sonucu başarılı bir çalışma yürütüldüğünü dile getirdi. Milletimiz ve devletimiz adına yaptıkları hizmetlerden ötürü kendilerinden memnun olduklarını vurgulayan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, yeni görev yerlerinde başarılar diledi.

Ardından konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Erzincan’da yapmış olduğu iki yıllık görev süresinde ömür boyu unutulmayacak dostlukların kazanıldığını söyledi. Kendisinin Erzurumlu olduğunu, Erzincan’da görev yapmak için daha önce birçok kez talepte bulunduğunu ancak bunların hiç biri olmadığını, ancak sürpriz bir şekilde kendisine Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı görevi verildiğinde mutluluk duyduğunu söyledi. Erzincan’ın kendisinin ikinci memleketi olduğunu vurgulayan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, yaşanan zorlu sürecin ardından Erzincan’dan gönül rahatlığı ile ayrıldığını söyledi. Erzincan Valisi Ali Arslantaş başta olmak üzere diğer kurumlar ile hiçbir güven sıkıntısı yaşamadan, tek vücut olarak başarılı bir çok çalışmalara imza attıklarını söyledi. Ordu ilinde her zaman açık bir kapınızın olduğunu dile getiren Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, programı düzenleyen Erzincan Valisi Ali Arslantaş’a teşekkür etti.

Veda konuşması yapan Adalet ve Komisyon Başkanı Fatih Serdar Köken, Arslantaş başkanlığında devleti temsil eden diğer kurum amirleri ile başarılı bir çalışma yaptıklarına inandığını vurgulayarak emeği geçen herkese teşekkür etti. Afyon’da herkese kapısının açık olduğunu söyleyen Adalet ve Komisyon Başkanı Fatih Serdar Köken, veda yemeğinden ötürü Erzincan Valisi Ali Arslantaş’a teşekkür etti.

Konuşmaların Ardından Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş ve davetliler, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş ile Adalet ve Komisyon Başkanı Fatih Serdar Köken’e çeşitli hediyeler taktim ettiler.

Editör: Doğu Gazetesi