Programa Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk , Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları , Rektör Yardımcısı Adnan Özel , İl Müftüsü Yavuz Karabayır , MHP İl Başkanı Bekir Aksun , MHP Merkez İlçe Başkanı Salih Aksu , MHP Bayanlar Komisyonu Başkanı Serpil Ayaz , Kamusen İl Başkanı Kemal kütük , Müsiad Başkanı Murat Yurt ve Çok Sayıda Vatandaş Katıldı.

Yaşanan Hadiselerle İlgili Olarak İl Ocak Başkanı Çağatay Mutlubir açıklama yaptı.

Mutlu açıklamasında; “Bugün Burada 25 Temmuzda yaşanan hadiseler nedeniyle buluşmuş bunmaktayız.
Öncelikle yaşanan hain saldırıda burada görev yapan polislerimizin vatanımızı ve bizleri koruduğu gibi o yiğitleri koruyan kan akmasına, canımızın yanmasına fırsat vermeyen Cenab-ı Allah’ a sonsuz Şükürler olsun.
Hepimizin bildiği üzere son günlerde millet olarak tarih boyunca daha önce örneklerine şahit olmadığımız, yaşanmamış ihanet senaryolarıyla karşı karşıyayız.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Aziz Türk Milleti olarak Ateş çemberinden geçmekte zor imtihanlar vermekteyiz.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Aziz Türk Milletinin varlığını kabullenemeyen, Birlik ve Beraberliğimize kastetmek, Bizi birbirimizden ayırmak, Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü parçalamak isteyen ne kadar dış güç, İç mihrak ve İhanet Çetesi varsa hepsi görev başında ihanet içerisinde ve proje uygulamasındadır.
Rabbimize binlerce defa şükürler olsun ki Türk Milleti esarete boyun eğmemiş, inanç ve ideallerinden taviz vermemiştir.
Siyasi görüş ve fikir ayrılığı gözetmeksizin dosta güven düşmana korku verecek şekilde bir olmuş birlik olmuş son günlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergilemiştir.
Bu birlik ve Beraberliğimize gölge düşürmek isteyen, vatan hainleri bu süreçte de boş durmamış terör örgütü pkk kendine yakışanı yapmış, alçak ve şerefsiz yüzünü bir kez daha göstermiş 25 Temmuz Saat 16:15 de su anda bulunmuş olduğumuz noktada görev yapan polislerimize Roket atarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırmıştır.
Güvenlik güçlerimiz anında karşılık vererek kahramanca çatışmış ve çok şükür Cenab-ı Allah Vatan Hainlerinin amaçlarına ulaşmasına müsaade etmemiş, hiçbir vatan evladının burnu dahi kanamamıştır.
Hain saldırı haberini alan Erzincanlı hemşehrilerimiz yine kendilerine yakışanı yapmış kısa bir sürede saldırı noktasında toplanarak emniyet teşkilatımızın yanında, Hainlerin karşısında olmuştur.
Son günlerde ülkemizde yaşanan ihanet olayları ve İlimizde yaşanan terör hadiseleri karşısında tavrımız olması gerektiği gibi sert ve nettir.

Milliyetçi Ülkücü Hareket her zaman olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Aziz Türk Milletinin yanındadır.
Bugün burada olma amaç ve gayemiz bellidir.
25 Temmuz da bu noktada yaşanan hain terör saldırı karşısında kahramanca çatışarak vatan hainlerini püskürten polislerimiz bizim gözümüzde her türlü takdir ve tebriğe layıktır.
Yaşanan hadisede yaralı ve şehidimizin olmaması Yüce rabbimize binlerce defa şükretmemizi gerektiren bir durumdur.
Bu sebeple Erzincan Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Olarak Bugün Burada görev yapan güvenlik güçlerimizi ziyaret etmiş bulunmaktayız.
Kuran-ı Kerim okuduk ve kurbanımızı kestik.
Bu duygu ve düşüncelerle düzenlemiş olduğumuz programa hassasiyet göstererek katılan hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyor, okunan Kuran-ı Kerim ve kesilen kurbanımızın Cenab-ı Allah’ın katında kabul olmasını niyaz ediyorum.
Vatanımızın bölünme bütünlüğü için şehadet şerbeti içerek toprağa düşen Aziz şehitlerimiz başta olmak üzere, 15 temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden Asker, Polis ve Sivil şehitlerimize bir kez daha Allah’ tan rahmet basta yakın aileleri olmak üzere yüce Türk Milletine sabır ve Başsağlığı diliyorum” dedi.

Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk ise açıklamasında; “Biz sadece oğuzun soyundan gelen bir millet değiliz, aynı zamanda İbrahim’in milletinden olan inanmış bir toluluğuz. Malumunuz Hz. İbrahim evladı olmadığı için Allaha dua etmiş, kendisine bir erkek evlat verdiği taktirde bunu Allah için kurban vereceğine söz vermiş ve Hz. İsmail’i daha doğmadan Allaha adamıştır. Oğlu en sevimli yaşına geldiğinde Allah’ta Ona rüya ile bu adağını hatırlatarak yerine getirmesini ilham etmiştir. Hz. İbrahim’de Allah için oğlundan vaz geçerek Onu alıp kurban etmeye götürmüştür. Şeytana rağmen ne Hz İbrahim efendimizin kalbinde nede İsmail’in annesi Hacer annesinin kalbinde nede Hz. İsmail’in kalbinde en ufak bir şüphe olmadı. Allah evladından canından vaz geçen bu insanların teslimiyetine merhamet göstermiş ve bir koç göndererek Hz. İsmail’in yerine bu koçun kurban edilmesini ve böylece adağın yerine getirilmiş olacağını kabul edeceğini yine Cebrail vasıtasıyla değerli Peygamberimize indirmiştir. Kurbanın başka bir önemi daha var şunu vurgulamak istiyorum ki bizim milletimizde daha şundan 13 gün önce Hz. İsmail’in tespitiyle vatanını milletinin bütünlüğüne yönelen tehtidi aynen Hz. İsmail’in teslimiyetiyle gerekirse kurban olarak savuşturmuştur geri püskürtmüştür. Aynı görev bilinciyle gerekirse vatan uğruna kurban olmak arzusuyla belki de duasıyla burada bütün saldırılara karşı bizleri beklemektedir. Biz hain birkaç silahla roket atarla bize yönelen tehtitleri bırakın bu saldırıdan daha 11 gün önce uçaklarla tanklarla milletimize milletimizin varlığına vatanımızın bütünlüğüne olan bütün saldırıları gövdemizi ortaya koyarak Allah’ın izniyle yüzümüzün akıyla bertaraf etmiş bir milletiz. Hem Oğuzun soyu Türk milleti olduğumuzu hem İbrahim’den milletinden olduğumuzu unutmadan bundan sonra vatanımıza yönelecek tehtitlere karşı da yine Hz. İsmail’in teslimiyetiyle kurban olmak üzere burada bekleyeceğimizi sizlerin vesilesiyle bütün dünyaya duyurmak istiyorum. Şunu özellikle söylemek istiyorum bu kurban yarabbi burada şükür sana aynı teslimiyetle bekleyen kardeşlerimize bu kurbanı onları canı yerine kabul buyurduğu için hamd ü sena olsun demek için toplandık”

Editör: Doğu Gazetesi