Ziyarette ilk olarak İlçe Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Akdemir, Kaymakamlık girişinde Üzümlü Kaymakamı Emre Nebioğlu ve kurum müdürleri tarafından karşılandı. Ziyarette bir konuşma yapan Vali Abdurrahman Akdemir; “2013 yılında yapılan yatırımları yerinde değerlendirmek, varsa eksiklikleri tespit etmek, yatırımların ne derece ihtiyaçları karşıladığının tespitini yapmak ve 2014 yılı il özel idaresi yatırım programını oluşturmak için ilçe ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bugün muhtarlarımızı, İl Genel Meclisi üyelerimizi ve daire amirlerimizi dinleyerek hem yapılanları değerlendirmek, hem de yapılacakları bir program dahiline bağlamak amacıyla buradayız.” Şeklinde konuştu.
Vali Akdemir’in konuşmasının ardından, İlçe Kaymakamı Emre Nebioğlu, Vali Akdemir’e ilçede yürütülen çalışmaların son durumu ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında brifing verdi. Daha sonra İlçe Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Akdemir, kurum ziyaretlerinin ardından mahalle ve köy muhtarları ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Akdemir; 2013 yılı içerisinde Merkezi yönetim, İlçe Kaymakamlığı ve İl Özel İdaresi tarafından Üzümlü ilçesinde yapılan yatırımları yerinde değerlendirmek, varsa eksiklikleri tespit etmek, 2014 yılı yatırım programı öncesinde yapılan yatırımların ihtiyacı ne derece karşıladığını tespit etmek amacıyla ilçe ziyaretleri gerçekleştirerek muhtarlar, kurum amirleri ve daire amirlerini dinlediklerini dile getirdi.
İÇME SUYU ŞEBEKESİ VE KÖY YOLUNA ÖNCELİK VERİLECEK
Konuşmasında, öncelik verilen yatırımların bazen halkın önceliği olmayabildiğini, bu tür ilçe gezileriyle bu hassasiyetlerin ortaya çıkarıldığını ve 2014 yılında öncelikli olarak içme suyu ve köy yoluna ağırlık verileceğini ifade eden Erzincan Valisi Akdemir; “Genel itibariyle İl Özel İdaresinin köylerdeki yatırımlarına baktığımız zaman hem civardaki illere göre hem de Türkiye geneline göre oldukça iyi durumda. İl Özel İdaresinin %90’ın üzerinde bir başarı oranı var. Ancak Bu oran tek başına ifade vermiyor. Çünkü, köyün öncelikli ihtiyaçları karşılanmamışsa bu başarı bir şey ifade etmiyor.” Şeklinde konuştu.
BÜTÇE SORUNUMUZ YOK
İçme suyu ve yol sorunu olmayan köylerde ise metruk yapıların temizlenip köy meydanlarının oluşturulması için çalışmalar yapılacağını dile getiren Akdemir, 2013 yılı içerisinde 10 köyde bunun gerçekleştirildiğini ve gerçekleştirmeye devam edileceğini belirterek; “mutlaka 30 yılı doldurmuş içme suyu şebekelerinin yenilenmesi ve kalabalık olan köylerin kanalizasyon sorununu mutlaka bir an önce çözmemiz gerekiyor. Yatırım ve hizmet noktasında bütçe sorunumuz yok. Kaldı ki biz köylerimize yapılan yatırımları şöyle değerlendiriyoruz, bu aynı zamanda sosyal kaynak transferidir. Yani devletin imkanlarından daha az yararlanan köylerimize kaynak transferidir. Bundan dolayı yapılan yatırım ve hizmetlerde herhangi bir tereddüdümüz yok. Yeter ki öncelik sıralamasını doğru yapalım.” Dedi.
İstişare toplantısının ardından ilçeden ayrılan Vali Akdemir, Altınbaşak Beldesine giderek 2012 yılında Şırnak’ın Uludere ilçesinde şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram'ın ailesini ziyaret etti. Ziyarette ailenin ihtiyaçları hakkında bilgi alan Akdemir, devlet olarak her zaman şehit yakınları ve gazilerin yanında olduklarını ifade etti. 
Editör: Doğu Gazetesi