Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakanlık koordinasyonuyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinden 16 yaşındaki güreşçi Elvira Kamaloğlu, ilk defa giydiği Türk Milli Takımı mayosuyla Yıldızlar Balkan Şampiyonası'nda altın madalya elde etti.


Yarışma öncesi Erzincan Valiliği’ni ziyaret ederek Erzincan Valisi Ali Arslantaş ile görüşen Milli Sporcu Elvira Kamaloğlu Valilik ziyaretinde verdiği sözü yerine getirdi. Bunun üzerine Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Yıldızlar Balkan Şampiyonası'nda Altın Madalya kazanan Milli Sporcu Elvira Kamaloğlu’na verdiği söz üzerine kendisini evinde ziyarette bulunarak, ödüllendirip tebrik etti. Milli Sporcu Elvira Kamaloğlu’nun ailesi ile de görüşen Arslantaş, milli sporcu ile birlikte ailesini de ayrıca tebrik etti.


Milli Sporcu Elvira Kamaloğlu, “Şampiyonada birinci olduğum için çok mutluyum. İlk defa yurt dışı maçına katıldığım için çok heyecanlıydım. İki rakiple karşılaştım. Hiç puan vermeden şampiyon olup altın madalya kazandım" diye konuştu.


16 yaşındaki Elvira Kamaloğlu, Slovenya'da 3-5 Kasım'da düzenlenen Yıldızlar Balkan Şampiyonası'nda kızlar 46 kiloda şampiyon olmuştu.

Editör: Doğu Gazetesi