Karakelle mesajında; “2018-2019 Öğretim yılının birinci kanaat dönemini bitiriyoruz. İlk ve orta öğretimdeki yavrularımız 18 Ocak günü iki hafta sürecek tatillerine başlayacaklar.

Performansını yüksek tutan öğrencilerimiz yarıyıl tatiline mutlu girecekler. Çalışmayan öğrencilerimiz ise kendilerini yeniden değerlendirme fırsatı bulacaklar. Bu noktadan hareketle yarıyıl tatili, önemli bir fırsat olarak çocuklarımızın ve velilerimizin önünde durmaktadır.

Yarıyıl itibariyle her velinin düşüncesi öğrencisini başarılı görmektir. Ancak bu her zaman mümkün olmayabilir. Muhakkak ki başarı güzeldir. Ancak başarısızlıktan sonra da kişinin kendini yeni bir başlangıca hazırlaması, yaptıkları ve yapamadıklarıyla kendini gözden geçirmesi, güzel bir başarı olarak değerlendirilmelidir. Yarıyıl tatili bunun muhasebesi yapmak adına iyi bir fırsattır.

Nüfusu genç bir milletiz. Bu nedenle çocuk ve gençlerimizin enerjisini olumlu yönde kullanmak adına eğitim verebildiğimiz sürece, mutlu ve müreffeh  gelecek milletimizin olacaktır.

Çağdaş dünyada, iletişim çağında geleceğimiz olan gençlerimizi eğitirken temel prensip “ Ya bilen, ya öğrenen, ya da bilgiyi seven” anlayışında olmalı, biz büyükler bu konuda üzerimize düşen rehberlik görevini eksiksiz yerine getirmeliyiz.

Büyük yorgunluklarla dolu bir yarıyıl sonunda öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan saygıdeğer öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Onlar aileleriyle birlikte güzel bir tatili hak ettiler.

Saygıdeğer velilerimiz karşılaştıkları sonuç ne olursa olsun öğrencilerimize anlayışla yaklaşmalı onları geleceğe hoşgörü ortamında hazırlamalıdırlar.

Geçen bu yarıyılda ve ikinci sömestrde sevgili öğrencilerimize başta değerli öğretmenlerimiz olmak üzere emek veren herkesi kutluyor;

Aziz Hemşehrilerimize saygılarımı arz ediyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi