32 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Şampiyonada Erzincan takımı şampiyonluğu kendi topraklarında ilan ederek birinci oldu. Türk Hava Kurumu Havacılık Eğitim Merkez Müdürlüğü hocalarından Emre AKTEPE ikinci oldu.

Yarışmada bayanlar ferdi klasman da 2. olarak madalya ve kupa almaya hak kazanan Bediha Şentürk 2016 yılında Erzincan’daki eğitim merkezinde açılan tekâmül kursuna katılmış olup Erzincan takımında yarışmıştı. Milli takım sporcularının da katıldığı bu Şampiyonada Erzincan a 1 takım birinciliği, 2 klasman ikinciliği ve ilk 10 da 4 sporcu ile başarılı bir duruş sergileyip Şampiyonluğa doğru giden yolda başarılı adımlar attılar.

Yarışma Ekşisu mesire alanı yanında gerçekleştirildi. THK Erzincan Havacılık Eğitim Merkezi Müdürlüğünde ki ödül töreni ile tamamlandı. Ödüllerini kazanan sporculara ödüllerini Vali yardımcısı Dede Musa Baştürk, THK havacılık eğitim daire başkanı Erzincan spor il müdürü, THK Erzincan Şube başkanı ve Erzincan il emniyet müdür yardımcısı tarafından verildi.

THK Eğitim Merkezi Müdürü ve YP Öğretmen Pilot Ali Zaimoğlu yaptığı konuşmada, yarışmaya araç göndererek yol ve takeoff çalışmalarını yürüten yarışma boyunca desteklerini esirgemeyen Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi, Erzincan Spor İl Müdürlüğü, Türk Hava Kurumu Eğitim Merkezi ve Çakırman Havacılık Kulübüne vermiş olduğu destekler için teşekkür etti ve yapılmış olan bu organizasyondan alnımızın akı ile kazasız belasız çıkarak göstermiş olduğumuz başarı için bütün ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum dedi.

Derece yapan sporcular:

1.Kerem DİNÇER

2.Emre AKTEPE

3. Mustafa URİ

Editör: Doğu Gazetesi