Ekonomik keşifler yapmak isteyenler Euro kullanmadan Avrupa’ya seyahat yapabilir mi? Döviz kurlarının artışıyla birlikte euro gerektiren tatiller bütçe dostu olmayabiliyor. Hal böyle olunca kaşifler euro kullanmayan ekonomik tatil seçeneklerini araştarıyor.

İşte cep yakmayan ucuz Avrupa şehirleri

Belgrad

Sırbistan’ın en çok ziyaret edilen şehri Belgrad tam bir Avrupa şehri. Üstelik buraya gitmek için vize alma şartı da yok. 

Prag

Çek Cumhuriyeti’nin görkemli başkenti Prag, sanatseverlerin merkezi konumunda...Para birimi olarak Çek Korunası kullanılan Prag, az para ile harika bir tatilin kapılaını açıyor.

Budapeşte

İstanbul’a benzeyen Budapeşte’de Macar Forinti kullanılıyor. Hem eğlence hem de kültür bakımından göz dolduran Budapeşte ucuzluğuyla dikkat çekiyor.

Tiran

Arnavutluk’un en büyük şehri olan başkent Tiran,  Osmanlı egemenliğinde kaldığı için Türkçe konuşan insanlar da nüfusun önemli bir kısmını oluşturuyor. Tiran, Avrupa’ya nazaran uygun fiyatlı bir seyahat seçeneği. 

2.500 yıllık mezardaki sır çözüldü 2.500 yıllık mezardaki sır çözüldü

Bükreş

Euro kullanmayan ekonomik şehir Bükreş, Türkiye'ye oldukça yakın. Üstelik son yılların favori seyahat noktalarından biri olarak görülüyor. 

Saraybosna

Saraybosna Türkiye'ye göre oldukça ekonomik. Üstelik kültür gezileri, doğa yürüyüşleri ve dinlenme için mükemmel bir rota. 

Editör: Sena ERDOĞAN