FARKINDA OLMADAN HER NEFESTE ZİKİR

Hiç nefes alış verişlerinizi  dinlediniz mi ? Tıpkı kalp atışlarımız gibi…. Hiç fark ettiniz mi acaba nefesimiz bize neler anlatıyor ? Ne söylemek istiyor hiç kulak verdik mi ?Hadi o zaman şimdi farkındalık zamanı şimdi fark etme fark ederek yaşama zamanı !..

İnsanların parmak izlerinin herkes te farklı olduğunu hepimiz biliyoruz peki nefesimizin inanıp inanmayan bilen ya da bilmeyen tüm insanlarda aynı şeyin olduğunu biliyor muyuz?    ^Zikir^  her nefes alış verişinizde zikrettiğinizi bilseydiniz bundan sonra nefesiniz daha değerli olmazmıydı? İnsanoğlu her nefes alışında  -hay- ve nefes verişte  -huy-  ettiğinizi fark ettiniz mi hadi bi derin bir nefes alalım besmele ile BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM!! HAY -- HUY …..

EL HAYYUM VE KAYYUM evet nefes alırken çıkan hay ve huy seslerinin ALLAH ın esma larından olan EL HAYYUM VE KAYYUM dan geldiğini biliyor muydunuz. 

 El HAY: Diri ve herşeyi bilen , her şeye gücü yeten, diriliş  ( AMENNA ) anlamına gelir.

El KAYYUM   ise : gökleri ve yeri her şeyi yaratan her şeyi tutan ( AMENNA ) anlamına gelir             Nefes veriş huy ; ölüm dür ölümü işaret eder her nefes verişte ölürüz. Nefes alış ise hay dır hay; diriliş tir dolayısıyla her nefes alışta tekrar diriliriz.

Tasavvufi olarak hay ve huy ise haydan gelip huya gitmek anlamındadır. ALLAH tan geldik yine O na gideceğiz. Bazı alimlere göre de hay dan gelip huya gitmek topraktan gelip yine toprağa dönmektir. Bu yüzden tasavvuf ilminin en önemli temsilcisi HZ. MEVLANA ve ilk aklımıza gelen semazenlerimiz in sağ elleri yukarıda sol elleri aşağıda sağa doğru dönerler burdaki anlamda hay dan gelip huya gitmek dir. Bunları bilip de tekrar ve tekrar Müslüman olmamak ( ELHAMDÜLİLLAH )  YARADAN a bir kez daha aşık olmamak imkansız..  Dolayısıyla insan oğlu inansın inanmasın Müslüman olsun olmasın her nefes alan insan her nefes alışta zikir eder fark etmesede her nefeste bir saniyelik zamanda EL HAYYUM VE KAYYUM  deriz. RABBİM e hayran olmamak imkansız değil mi ? Kim bilir bilmediğimiz  farkına varmadığımız kaç olay da kaç adım da belki kaç göz kırpışında bile  nice zikirler yapıyoruz .Ömrümüz boyunca aldığımız nefesleri düşünürsek dilimizle hiç zikir etmesek bile yüzünüzde tebessüm oluşmuyor mu ?Farkında varmadan nasıl da zikrediyoruz değil mi .Farkına vararak ve daha da  anlamlı nice nice nefeslere İNŞAAALLLAAAH !.