Galatasaray'ın Antalyaspor'u 2-1 yendiği maçın hakemi Abdulkadir Bitigen ile VAR hakemi Özgür Yankaya'nın, TFF Hakem ve Eğitim Danışmanı Hugh Dallas'ın 1 Mart'ta katıldığı haftalık değerlendirme toplantısında, sarı-kırmızılı takımın Tete ile kazandığı penaltıdaki kararın hatalı olduğunu itiraf ettikleri ortaya çıktı.

İsmail Kartal’ın 10. derbi heyecanı İsmail Kartal’ın 10. derbi heyecanı

Galatasaray 26 Şubat’ta oynanan 27. hafta maçının 9. dakikasında Tete’nin yerde kalmasıyla penaltı kazanırken 1-0 öne geçmişti. İnternet üzerinden gerçekleşen, MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu’nun da yer aldığı değerlendirme toplantısında Hugh Dallas, hakem Bitigen ve VAR hakemi Yankaya’yı pozisyonla ilgili sorguya çekti.

Sosyal medyaya düşen toplantı görüntülerinde Bitigen, Dallas’ın, “Pozisyonu VAR’da izleyince ne gördün? Bir hafta sonra bu küçük temasın hala penaltı olduğunu düşünüyor musun?” sorusuna, “Küçük bir temas var. Penaltı olduğunu düşünmüyorum” yanıtını verdi.Dallas’ın yoğun ve sert eleştirileri karşısında bir hayli zorlanan Özgür Yankaya ise “Hakem ekrana geldi ve pozisyonda bir şey görmediğini söyledi. Hata yaptım. Penaltı için itiraz eden oyuncular vardı. Odada hangi ruh halinde olduğumu hatırlamaya çalışıyorum. Bunu neden yaptığımı ben de hala sorguluyorum” diyerek pozisyonun penaltı olmadığını itiraf etti.

Editör: Sena ERDOĞAN