Tarifeli uçakla Erzincan’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı Erzincan Havalimanı’nda Erzincan Valisi Selman Yenigün Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır , AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy partililer ve bazı sendika temsilcileri ve vatandaşlar karşıladı. Buradaki karşılamanın ardından Erzincan valiliğine geçildi.
Erzincan Valiliği hatıra defterini yazan Bakan Yılmaz basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yol güvenlikleri ile ilgili Bakan Yılmaz “Yol güvenliği bundan sonra sürekli olarak devriye çıkarılması uygulamasına geçilecektir” dedi.
Bakan Yılmaz “ Yol güvenliği ile ilgili sadece bura değil Diyarbakır veya diğer Hakkari’nin bir çok yerlerinde de yol güvenliği bundan sonra sürekli olarak devriye çıkarılması uygulamasına geçilecektir. İnşallah daha iyi bir yere gidiyor. Ancak insanlar bir anda hastalanmadığı gibi hasta olduktan sonra bir anda iyileşemeyeceği gibi dolayısıyla terörle de mücadele de bir anda ortaya çıkmadı ki . Bir anda ortaya çıkmadı bununla ilgili alınan tedbirlerde bir anda sonuç vermez. Ancak belli bir süreç içerisinde aziz milletimiz emin olsun ki terörün alacağı hiçbir mesafe yoktur İnşallah daha iyi günler Türkiye yi bizleri beklemektedir.
Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılması ile ilgili soruyu yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz “Gerek bir Milletvekili gerekse bir vatandaşımızın kaçırılması hiç kesinlikle kabul edemeyeceğimiz bir durumdur olmaması gerekendir. Bunu yapanlar tarafında da kesinlikle kendilerine bir artı hiç bir şey getirmez. 30 yıldır devam ediyor 30 yıldır bunlar belirli sürelerle kimilerini kaçırıyorlar. Zerre kadar mesafe alamazlar kazandıkları nedir? milletin nefretidir. Birde bunların hayatta barış istemedikleridir. Çünkü bu bir şekilde meslek haline gelmiş. Birinci husus bu bunların kendilerine hiç faydası yoktur milletin nefretini kazanıyorlar. Tasvip edebilmek mümkün değil. İkinci husus milletvekilimize geçmiş olsun diyoruz. Kaçıranlar kaçırdık tabirini kullanmıyorlar alıkoyduk tabirini kullanıyorlar. Ne fark edecekse kişinin kendi iradesi dışında bir yerde tutulması alı konulması bırakılmaması özgürlüğünün kısıtlanması en büyük suçtur. Dolayısıyla da bu suçu işlemişlerdir. Gene kendi açıklamalarıdır ‘ birkaç gün tutacağız ondan sonrada serbest bırakacağız’ biz kısa zamanda serbest bırakılacağını düşünüyoruz. İçişleri Bakanlığımızın da çalışmaları devam ediyor. Bu arada ailesinin de bir talebi var ki aktif bir operasyonla milletvekilimizin hayatı tehdit altına bırakılmasın. İçişleri Bakanlığımız bir denge içerisinde elinden gelen çalışmayı da devam ettirmekte. İnşallah en kısa zamanda olumlu sonuç alınacaktır diye düşünüyoruz” dedi. 
Ardından Bakan Yılmaz beraberindekilerle birlikte Ordu caddesi esnafını ziyaret ederek hayırlı işler dileyip Kadir Gecesi ve bayramlarını kutladı. 
Editör: Doğu Gazetesi