Erzincan’a gelecek olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım eşlik edecek. Cumhurbaşkan’ı Gül’ün Erzincan ziyaretleri kapsamında bir basın açıklaması düzenleyen, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, ziyaretler ve programları hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi.
Erzincan Polisevinde düzenlenen basın toplantısına Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ve Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır katıldı. 
1996 Yıllından Sonra Erzincan’a İlk Ziyaret
Düzenlenen basın toplantısında ilk olarak bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır: “Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül 15-16 Kasım tarihleri arasında Erzincan’da bazı ziyaretler ve temaslarda bulunmak üzere Erzincan’a gelecek. Bu ziyaret Cumhurbaşkanlığı düzeyinde 1992 depremi ve 1996 yılı sonrasında Erzincan’a gerçekleştirilen ilk ziyarettir. Bizler kurumlar ve kuruluşlar olarak başta Valiliğimiz olmak üzere bu ziyarete hep beraber hazırlanıyoruz. İnanıyorum ki Erzincan halkımız Cumhurbaşkanımızı ve Bakanımız Binali Yıldırım’ı bağrına basacaktır. Erzincan halkının ne kadar kadir şinas olduğunu bir kez daha gösterecektir. Anlamlı bir döneme ve anlamlı günlere denk gelen bir ziyaret gerçekleştiriliyor. Muharrem ayının son günlerinde gerçekleştirilecek bu ziyaretin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Ben tekrar bütün hemşerilerimizi Cumhurbaşkanımızı karşılama ve bağrına basma noktasında karşılama törenine Vilayet önüne davet ediyorum” dedi.
Daha sonra ziyaret programının içeriği hakkında bilgi veren Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir: “Erzincan’ı ziyaret etmek isteyen Cumhurbaşkanımız 11 Ekim’de bir ziyaret gerçekleştirecekti. Bir yurt dışı dolayısıyla gerçekleştiremediği ziyareti inşallah bu Cuma günü gerçekleştirecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız Cuma günü 10.30’da Erzincanlılarla buluşmuş olacaktır. Valilik önünde Cumhurbaşkanımızı Erzincanlılarla buluşturmayı arzu ediyoruz. Dolayısıyla bütün Erzincan halkımızı bu karşılama törenine davet ediyorum. En son Cumhurbaşkanlığı düzeyinde ki ziyaret 18 Ekim 1996’da gerçekleştirilmişti. Aradan geçen 17 yıl içinde her hangi bir Cumhurbaşkanlığı düzeyinde bir ziyaret gerçekleştirilmedi. Bu ziyaret bu açıdan çok önemlidir. Erzincan 17 yıl sonra Cumhurbaşkanını yeniden ağırlamış olacaktır. Cumhurbaşkanımıza Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım’da eşlik edecektir. Erzincan olarak Cumhurbaşkanımızı burada ağırlamış olacağız. Erzincanlı hemşerilerimiz bölgede misafir perverliği ile tanınan bir ilimizdir. Muharrem ayının aşure gününe denk gelen bu ziyaretin son derece anlamlı olduğunu ifade etmek istiyorum. Erzincanlı hemşerilerimizi Cumhurbaşkanımızı karşılamak üzere saat 10.30’da Valiliğimiz önüne davet ediyoruz.  
Editör: Doğu Gazetesi