Türk Telekom İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törene Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Necmettin Ünal, Türk ve davetliler katıldı.

              İş Kur İl Müdürü Enver Yücel yaptığı açılış konuşmasında: “ Bilindiği üzere kurumumuzun görevlerinden birisi açık işlerin uygun işgücü ile karşılanması amacıyla iş gücü arz ve taleplerini eşleştirmek ve iş gücünü istihdam edilebilirliğini arttırmaktır. İl müdürlüğümüz bu görevi etkin ve verimli bir şekilde yerine getirmek ve nitelikli iş gücünü elde etmek için iş gücü yetiştirme faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam etmektedir. Ayrıca işverenlerimizin nitelikli eleman bulmakta ki sıkıntılarını asgariye indirmek için uygulanan iş başı eğitimi programlarıyla işveren kendi iş yerinde, yani istihdam etmek istediği kişiye iş başında eğiterek bu eğitimin sonunda, istihdam ederek aradığı nitelikteki kişiyi işe almış bulunacaktır. Yine kendi işini kurmak isteyen, gençlerimize, kadınlarımıza ve girişimcilik ruhuna sahip insanımıza uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilerek, hibe projelerinden yararlanmaları sağlanmaktadır.
İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde, iş bulmakta zorlanan uzun süre işsiz kalmış ve işsiz arayanlarımıza geçici istihdamlarını amaçlayan toplum yararına, programlanıp aralıksız devam edilmekte olup 2013 yılı içersinde, yaklaşık bin 795 katılımcının 6 ile 9 aylık sürenin geçici istihdamı sağlanmıştır. Gerçekleştirilen bu faaliyetlerimizin başarıya ulaşmasında il istihdam ve mesleki eğitim kurumunun başkanı olan Sayın Valimize, İl Milli eğitim müdürlüğü ve çalışanlarına işverenlerimizle aramızda köprüsü olan esnaf ve sanatkarlar odaları birliği ve Ticaret ve Sanayi odası başkanlığına ve değerli görüş önerileriyle bize ışık tutan Erzincan Üniversitesi Rektörlüğüne şükranlarımı bir borç biliyorum. Bugün bu teşekkür belgesi takdim edeceğimiz Erzincan’ın çok kıymetli işverenlerine kurumumuz aracılığıyla, istihdama sağladıkları katkılar ve ilimize kazandırdıkları nedeniyle huzurlarınızda teşekkür ederim” dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya ise: “ Dünya’nın ve ülkemizin en önemli sorunlarından birisi olarak görülen işsizlik ekonomik, bireysel ve sosyal etkileri nedeniyle üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir konudur. İşsizlik bir taraftan ülke ekonomisinin, toplam üretimini azaltırken bireysel olarak da ailelerin, gelirlerini düşmektedir. Bireyin özgüvenini ve yeteneklerini kaybetmesine yol açmakta sosyal olarak da toplumun ahlaki değerlerini aşındırmaktadır. Bu nedenlerle il olarak işsizlikle mücadeleye özel önem vermekteyiz. Bir taraftan işsizlikle mücadeleye önem vermekteyiz. Bir taraftan da mesleki eğitim programları ile işsizlere meslek kazandırırken bir taraftan da girişimciliği destekleyen programlarla düzenlemekteyiz. İlimizde son yıllarda yapılan yatırımlar sonucunda hızla gelişen sektörlerde oluşan yeni iş alanları Erzincan’da atıl durumda olan nüfusu iş talep hale getirmiştir. Yeni iş ağlarının açılması ve kalifiye iş gücü talebi ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim talebini de arttırmıştır. Erzincan’da iş gücü eğitimlerine katılma oranı oldukça artmıştır. 2012 iş gücü piyasası analiz sonuçlarına göre Erzincan’da işgücüne katılma oranı % 54,4 istihdam alanı ise %50,1’dir. Türkiye ortalamasına bakarsak işgücüne katılma oranı % 48,8 ve istihdam alanı ise % 43 olarak gerçekleşmiştir. Erzincan’ımız bu değerlere göre Türkiye ortalamasının üstündedir. Bu kapsamda Erzincan’da en çok istihdam sağlayan ve bu törenle de belgelerini alacak kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmasının ardından Erzincan da en fazla istihdam sağlayan işverenlere teşekkür belgesi verildi.
AŞKALE ÇİMENTO SANAYİİ T.A.Ş., POLİMATİK TEM.SAN.TİC.LTD.ŞTİ., ASSİST REHBERLİK VE MÜŞTERİ HİZMETLERİ A.Ş. ERİMPAŞ ERZİNCAN İHTİYAÇ MAD.PAZ.A.Ş., TUNAY GIDA SANAYİ VE TİC.A.Ş. ERZİNCAN TELEKOM, ANAGOLDMADENCİLİK SANAYİ VE TİC.A.Ş. 
Editör: Doğu Gazetesi