Sümer İş Okulu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nce, Erzincan Valiliği'nin koordinesinde bir süre önce "Mutlu Anne Mutlu Aile Projesi" hazırlandı. Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı kapsamında desteklenen proje çerçevesinde 3 Aralık'ta açılan takı tasarım kursuna, Sümer İş Okulu'nda özel eğitim gören 20 çocuğun annesi katıldı. 

10'ar kişilik iki grup halinde kursa katılan kadınlara, takı ve süs eşyası yapımı üzerine haftada 2 gün eğitim veriliyor. Dernek başkanı Yunus Kabil, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Özel çocuklarımızın anneleri için 'Mutlu Anne Mutlu Aile' projesi hazırladık. Bu projede annelerimiz takı çalışması yapmaktadırlar" dedi. 

Kursu, özel eğitim gören çocukların annelerine takı yapmayı öğretmek ve istihdam yaratmak amacıyla açtıklarını belirten Kabil, kursiyerlerin evlerinde veya kuracakları küçük atölyelerde takı yaparak aile bütçelerine katkı sağlayacaklarını söyledi. 

Kabil, kursun annelere psikolojik açıdan da faydalı olacağını belirterek, 

"Annelerimizin psikolojik açıdan ileriye dönük gelişimlerine çok katkı sağlayacaktır" diye konuştu. 

Kursiyerler ise projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Güzel işler ortaya çıkardıklarını anlatan kursiyerler, yaptıkları takıları satmayı düşündüklerini aktardı. 
Editör: Doğu Gazetesi