Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde mesleki eğitime yeni alanlar ve kurslar kazandırmak adına Üzümlü Esnaf Sanatkârlar ve Şoförler Odası tarafından 2012 yılında düzenlenen ve SODES tarafından desteklenen “Sanat Altın Bilezik” adlı proje kapsamında açılan İş Makinesi Operatörlüğü (Yükleyici) ile Taş ve Tuğla Duvar Ustalığı Kurslarını başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları düzenlenen tören ile verildi.
         Üzümlü Öğretmenevinde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Emre Nebioğlu, Üzümlü Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım, Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Necmettin Ünal, Üzümlü Esnaf Sanatkârlar ve Şoförler Odası Başkanı İhsan Yeşilbaş, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Zorpuzan, resmi kurum müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.
         Programın açılış konuşmasını yapan Üzümlü Esnaf Sanatkârlar ve Şoförler Odası Başkanı İhsan Yeşilbaş, gençlere meslek kazandırmak adına kurslar gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Sanat Altın Bilezik projemizde 15 kursiyerimize taş ve tuğla duvar ustalığı kursu, 30 kursiyerimize ise iş makinesi operatörlüğü kursu verdik. Açtığımız kurslarda gençlerimize yeni meslekler kazandırıp onlara iş bulmaları konusunda yardımcı oluyoruz. Kursu başarı ile bitiren arkadaşlarımızı tebrik ediyorum ve iş hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum. Projelerimize destek veren herkese sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.
         Ardından konuşan Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Necmettin Ünal, Üzümlü Esnaf Odalarının her zaman olduğu gibi yine bir projesini daha başarıyla tamamlamış olduğunu belirterek “Proje kapsamında iki ayrı kursta 45 kursiyer almış oldukları eğitim ile vasıflı bir eleman olmaları sağlanmıştır. Bu arkadaşlarımız aldıkları sertifikalar ile iş konusunda avantajlı olacaklardır. Bundan sonrası kendileri için inşallah hayırlısı olur. Öncellikle bu projeleri hazırlayan esnaf odası başkanımıza ve ekibine ayrıca projeye destek veren kaymakamımız ve belediye başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
         Daha sonra konuşan Üzümlü Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım, SODES proje konusunda Üzümlü’nün üst seviyede olduğunu söyleyerek “Üzümlü Belediyesi olarak Üzümlü Esnaf Odalarımız ile birlikte birçok kurs gerçekleştirdik. Bu tür kursların gerçekleştirilmesi ve uygulaması zor. Ben bu nedenle bu kursları başarıyla gerçekleştiren esnaf odaları başkanımızı tebrik ediyorum. Yaptığımız projelerden biri olan andezit taşı projemiz Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan özel jüri ödülü aldı. Bu başarı hepimizindir. İnşallah bundan sonrada daha güzel çalışmalarla birlikte olacağız. Projeye Sanat Altın Bileziktir denmiş. Bir kişinin bir sanatı öğrenmesi demek hayata daha başka bir bakışla bakması demektir ve buda çok önemlidir. İnşallah bu tür çalışmalar zenginleşerek, daha da güzelleşerek devam edecek. Üzümlü bunun daha fazlasını hak ediyor. Herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
         Programda son olarak konuşan İlçe Kaymakamı Emre Nebioğlu, SODES’in öneminden bahsederek “SODES özellikle bulunduğumuz coğrafya Güneydoğu ve Doğu için bir nimettir. Çünkü uygulandığı her alanda büyük neticeler başarılı sonuçlar alınmıştır…” dedi.
         Konuşmaların ardından protokol tarafından proje kapsamında açılan İş Makinesi Operatörlüğü (Yükleyici) ile Taş ve Tuğla Duvar Ustalığı Kurslarını başarı ile bitiren 45 kursiyere sertifikaları verildi. Sertifika töreni ikramın ardından son buldu. 
Editör: Doğu Gazetesi