Son olarak çiftçilere bahçe tesisi noktasında teknik destek veren Akarca, köyde modern tarımın yerleşmesi noktasında büyük çaba sarfediyor. Tarım Danışmanı Akarca önderliğinde daha öncesinden toprak numunesi alınan yaklaşık 7 dekar alana sahip olan bahçeye ceviz fidanı dikildi.
Elmaköy tarım danışmanı Zehra Akarca, Erzincan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personellerinden  Muhlis Yamaç, Yağmur Dülgeroğlu ve Tekin Adaş’ın ortak çalışmalarıyla oluşturulan ceviz bahçesine aşısız 120 fidan dikildi. Kök hastalıklarına karşı koruma amaçlı ve topraktaki besin maddelerinin daha iyi olması açısından fidanlar doğal bakteri solüsyonuna batırıldı. Yine toprağa Fermente tavuk gübresi atıldı.
Elmaköy üreticilerinden Hacı Koçyiğit, Erzincan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün sunmuş olduğu hizmetten memnun olduğunu, bu tarz desteklemelerle çiftçilerin üretime daha fazla katkı sunacağını ve ilerleyen zamanlarda ekilen fidan sayısını arttırmayı düşündüğünü söyledi. Hedefinin 1000 adet ceviz fidanı dikmek olduğunu sözlerine ekleyen Koçyiğit, yapılan bu uygulamanın başta Elmaköy üreticileri olmak üzere tüm Erzincan ili üreticileri için örnek teşkil edeceğini belitti. 
Editör: Doğu Gazetesi